Triki in nasveti
02.09.2013 11:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse funkcije mobilnika Android na dosegu prsta

Izraelski inovator je na spletnem inkubatorju Kickstarter prijetno presenetil s pripravo pametnega stikala Pressy, ki je namenjeno hitremu priklicu funkcij mobilnih naprav Android. Novost je za nameček še nadvse poceni, saj izumitelj zanjo zahteva le preračunanih 13 evrov.
Pametno stikalo Pressy občutno poenostavi uporabo mobilnih naprav Android!
Pametno stikalo Pressy občutno poenostavi uporabo mobilnih naprav Android!

Pametni mobilni telefoni in tablični računalniki Android so opremljeni z bogato paleto možnosti, ki pa so običajnim uporabnikom bolj kot ne skrite ali težko dostopne. To je mladega izraelskega inovatorja spodbudilo k pripravi izjemno zanimivega izdelka, ki je tako rekoč čez noč postal eden izmed največjih uspešnic na spletnem inkubatorju Kickstarter. Tu gre dejansko za pametno miniaturno stikalo v velikosti priklopa slušalk, s katerim lahko na pametnem mobilniku ali tablici prikličemo praktično katerokoli funkcijo.

Pametno stikalo Pressy je povezano z namensko mobilno programsko opremo, kjer uporabnik za posamičen program ali funkcijo določi število zaporednih kratkih ali dolgih pritiskov. Na ta način lahko na primer z dolgim pritiskom tipke aktiviramo fotoaparat, z dvema hitrima pritiskoma pa sprožimo telefonski klic. Novost je za nameček še izjemno poceni, saj izumitelj zanjo zahteva le preračunanih 13 evrov oziroma preračunanih 19 evrov skupaj z obeskom.

Ker je izraelski inovator za miniaturno pametno stikalo Pressy že zbral dovolj zagonskega kapitala, bo ta na voljo že marca 2014. Kako se novost obnese v praksi, si lahko ogledamo na video posnetku, ki je dosegljiv na spletni povezavi http://goo.gl/mkozeb. Več informacij o samem projektu pa je na voljo na spletni strani http://goo.gl/C12dgN.


Prijavi napako v članku