Strojna oprema
29.02.2008 08:18
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vizionarski Gigaset aparati: Onyx, Helium, Solar in Leaf

Prihodnost oblikovanja in telefonije: Onyx in Helium


Gigaset Onyx

Podjetje Siemens Home and Office Communication Devices (SHC) je na novinarskem dnevu Gigaset v Windsorju danes predstavilo svojo novo oblikovalsko študijo s konceptualnima telefonoma Gigaset “Onyx” in Gigaset “Helium”. Oba telefona sta prejela nagrado Red-Dot-Design-Award in podpirata inovativno, celostno komunikacijo visoko razvite tehnologije. S sinhronizacijo gospodinjskih naprav za funkcionalnost na daljinsko upravljanje Gigaset Design Visions podpirajo vizijo podjetja SHC o domači povezljivosti. Z individualizacijo prenosnih enot, uporabo prostorskega zvoka in dodatkom sferičnih navigacijskih elementov, občutljivih na dotik Gigaset Design Visions ponujajo resnično edinstveno svobodo in udobje brezvrvične komunikacije.

Predstavljeni Gigaset Design Visions simbolizirajo interakcijo med življenjskim prostorom, moderno estetiko in estetiko visoko razvite tehnologije. Strategija okoljske odličnosti podjetja SHC je poudarjena z uporabo tehnologije organske svetleče diode (OLED) in plastike, ki je primerna za recikliranje.

Onyx – Individualnost in domača povezljivost
Konceptualni telefon “Onyx” podpira družbeno in tehnološko konvergenco v družini in gospodinjstvih. Vsaka prenosna enota je dodeljena družinskemu članu, ki lahko z uporabo tehnologije OLED po svojem okusu prilagaja njeno podobo in aplikacije. Z vsemi tehničnimi napravami na domu, ki so opremljene z sprejemniki RFID, lahko upravljamo intuitivno in igrivo s sledilno ploščico tehnologije OLED, ki jo ponuja Gigaset Onyx. Televizijske aparate, luči in ogrevalne sisteme lahko upravljamo in reguliramo z uporabo prenosnih enot – kar dela življenje v povezanem domu prihodnosti intuitivno in lahko obvladljivo.

Helium – svoboda govora


Gigaset Helium

Konceptualni telefon Gigaset Helium združuje čutnost in enostavnost organskih oblik z visokokakovostnimi in okolju prijaznimi materiali, ki jih najdemo tako v prenosni kot v osnovni enoti. Integrirani prostorski zvočniki in stereo mikrofoni, ki jih aktiviramo z drsenjem slušalke, ponujajo resnično revolucionarno kakovost govora in svobodo pogovora brez primere. Senzorne tipke sledilne ploščice na zaslonu, ki ga v celoti odlikuje tehnologija OLED, ponujajo dovolj prostora za intuitivno in priročno uporabo.

“Ne le da naši izdelki Gigaset pomenijo kakovost, inovacijo in prijaznost do okolja,” pravi Godehard Gerling, podpredsednik za upravljanje z izdelki pri SHC, “z našimi novimi konceptualnimi telefoni si prizadevamo biti vodilni tudi v oblikovanju.”

V podjetju SHC napovedujejo, da bodo v letu 2008 predstavili še več konceptualnih telefonov iz serije “Gigaset Design Visions”.

Brezžični telefoni prijazni do okolja in vrhunske kakovosti

Z novo oblikovalsko študijo Gigaset Eco Visions je Siemens Home and Office Communication Devices (SHC) napravil še en korak v uresničevanju svoje vizije estetskih in okolju prijaznih brezžičnih telefonov vrhunske kakovosti. Prva dva konceptualna telefona iz te serije, “Solar” in “Leaf”, sta bila predstavljena na dnevu za novinarje Gigaset v Windsorju. Pri njunem razvoju so si prizadevali za prijaznost do okolja v vseh pogledih – oblikovanje, tehnologija, materiali in celoten življenjski cikel izdelka, od izdelave do recikliranja.

Oblikovalska študija Gigaset Eco Visions je neposreden rezultat strategije podjetja SHC za odličnost okoljske strategije in si prizadeva ustvariti okolju prijazne, a všečne brezžične telefone in tako narediti “eko” pri kupcih dostopen in obenem zaželen. Gigaset Eco Visions dajejo ECO DECT obliko z uporabo futuristične, vendar obstoječe tehnologije.

Ekologija in tehnologija


Gigaset Leaf

Oblikovalski študiji Leaf in Solar sta izdelani iz surovin, ki jih je mogoče reciklirati, kot sta na primer ekološka plastika in tekoči les. Slušalki kot naravni vir energije uporabljata sončno svetlobo. Eko indeks prikazuje “prehransko vrednost” vsakega od telefonov z vidika njegove prijaznosti do okolja. Vključuje odstotek organskih materialov in število delov, ki jih uporabijo pri razgradnji, porabo energije, izpuste pri izdelavi in delovanju in tudi to, v kolikšni meri je izdelek mogoče reciklirati.

Oba modela vključujeta tehnologijo OLED (organske led-diode), ki je visoko učinkovita in nizkoenergijska ter omogoča briljantno jasno prikazovanje. Organske led-diode je mogoče natisniti na skoraj vse materiale (prosojne ali upogljive).

Sub-naraven in zelen
Leaf sodi v srednji razred serije Eco Visions. Slušalka in njena bazna enota imata edinstveno naravno obliko, ki spominja na list spomladi. Eko plastika omogoča izredno haptiko in priročnost. Neviden zaslon OLED je vgrajen v prosojno ohišje in tako daje telefonu futuristični pridih.

Multi-uporabnost in polnjenje na naraven način


Gigaset Solar

Solar, vrhunski telefon v seriji Eco Visions ima na ohišju nameščene solarne celice, s katerimi se oskrbuje z energijo. Na soncu se samodejno in naravno napolni. Eko indeks opozarja na uporabo obnovljivega vira energije. Izdelan je iz čistih materialov, ki jih je mogoče med seboj ločiti (kovina, eko plastika, steklo) in je vrhunska tehnologija tako zunaj kot znotraj. Tehnologija OLED na dotik omogoča različne prikaze funkcije tipk.

Oba modela sta neposreden rezultat strategije SHC za okoljsko odličnost. “Naša strategija okoljske odličnosti je nedvomno navdihnila naše oblikovalce, da so zasnovali generacijo vizionarskih Gigasetov, ki postavljajo nova merila na področju ekologije, oblikovanja in inovativnosti,” je dejal dr. Jochen Eickholt, generalni direktor SHC. “Eko odličnost je bila eno od naših vodil že do sedaj in prepričani smo, da bo skladnost z okoljem eden od najpomembnejših vidikov pri izdelavi visokokakovostnih izdelkov tudi v prihodnosti. Oblikovalska študija Gigaset Eco Visions pri tem predstavlja pomemben korak.”

V tem letu bo predstavljen še tretji model iz te serije, Stone.


Prijavi napako v članku