Telefoni
19.09.2019 07:40
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vivo NEX 3 5G: Napredni telefon brez gumbov

Pametni mobilni telefon Vivo NEX 3 5G je resnično nekaj posebnega.
Pametni mobilni telefon Vivo NEX 3 5G je resnično nekaj posebnega.

Pri podjetju Vivo so po mnenju številnih strokovnjakov ponudili v prodajo trenutno enega najbolj zanimivih pametnih mobilnih telefonov Android doslej. Gre za telefon s prodajno oznako NEX 3 5G, ki se bo številnim brez težav prikupil. Novost je namreč brez vsakršnega gumba, pa tudi rež ne bo čutiti. Uporabnik bo dejansko dobil občutek, da v roki drži kos »kovine« in ne klasičnega pametnega mobilnega telefona Android.

Ker je pametni mobilni telefon Vivo NEX 3 5G brez fizičnih gumbov, to pomeni, da bomo novost v celoti upravljali preko zaslona na dotik in na dotik občutljivih tipk, baterijo bomo polnili preko brezžičnega polnilnika, za varnostno kopiranje podatkov pa bomo lahko uporabljali le brezžična omrežja. Poleg tega novost navdušuje tudi na račun izjemnega zaslona SuperAMOLED s 17,5-centimetrsko oziroma 6,89-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.256 x 1.080 slikovnih točk. Ta namreč pokriva kar 99,6 odstotkov prednje stranice telefona, kar telefon naredi povsem primernega tako za delo kot za predvajanje večpredstavnostnih vsebin.

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Vivo NEX 3 5G tudi ni od muh. Ta namreč zajema zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 855 Plus, osem oziroma 12 gigabajtov sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) in vgrajeni pomnilnik kapacitete 128 gigabajtov oziroma 256 gigabajtov. Tu je bilo odlično poskrbljeno tudi za zajem fotografiji in sebkov, saj so na voljo trije fotoaparati ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk (glavni), 13 milijonov slikovnih točk (širokokotni) in 13 milijonov slikovnih točk (tele) ter spletna kamera ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, ki je varno skrita v ohišju pametnega mobilnega telefona.

Pri pametnem mobilnem telefonu Vivo NEX 3 5G seveda ne gre spregledati podpore za hitro mobilno omrežje 5G, zmogljivo baterijo kapacitete 4.500 miliamper ur in sistem hitrega polnjenja moči 44 vatov. Vstopna maloprodajna cena novosti se prične pri preračunanih 650 evrih, najzmogljivejši model pa je vrednoten na 800 evrov, pri čemer ta ponuja 12 gigabajtov sistemskega pomnilnika, 256 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov in polno podporo za hitro mobilno omrežje 5G.


Prijavi napako v članku