Prenosni računalniki
03.11.2010 09:47

Deli z drugimi:

Share

ViewSonic s tabličnimi računalniki ViewPad

Tabličnimi računalniki ViewSonic ViewPad ponujajo vse, kar potrebujemo za nemoteno delo.
Tabličnimi računalniki ViewSonic ViewPad ponujajo vse, kar potrebujemo za nemoteno delo.

Tablični računalnik si lasti že na milijone računalničarjev. Ker povpraševanje po njih še vedno narašča, ne preseneča, da se je za pripravo tovrstnega računalnika odločilo še podjetje ViewSonic. To je širom sveta sicer poznano predvsem po svojih izjemno kakovostnih zaslonih za osebne računalnike.

Podjetje ViewSonic je za manj zahtevne računalničarje pripravilo tablični računalnik ViewPad 7. Ta je pričakovano opremljen s 7-palčnim oziroma 17,8-centimetrskim zaslonom in za preračunavanje podatkov uporablja energijsko varčen procesor Snapdragon. Preostala strojna oprema obsega še 512 megabajtov pomnilnika, spletno kamero ločljivosti treh milijonov točk in povezavo 3G. Za zanesljivo poganjanje prednameščene programske opreme skrbi mobilni operacijski sistem Android 2.2. Tablični računalnik ViewPad 7 je že naprodaj onkraj luže. Zanj je potrebno odšteti preračunanih 345 evrov.

V prvem tromesečju naslednjega leta bo na voljo še tablični računalnik ViewPad 10. Ta bo pisan na kožo zahtevnejšim uporabnikom, saj bo združeval tako prednosti sistema Windows 7 Home Premium kot odprtokodnega operacijskega sistema Android 2.2. Tablični računalnik ViewPad 10 bo kos celo najzahtevnejšim nalogam, saj bo opremljen z Intelovim procesorjem Atom frekvence 1,66 gigaherca, gigabajtom sistemskega pomnilnika in pogonom solid State s 16 gigabajti prostora. Za izris slik bo na voljo 10-palčni oziroma 25,4-centimetrski na dotik občutljivi zaslon. O maloprodajni ceni tabličnega računalnika ViewSonic ViewPad 10 in njegovi dobavljivosti je seveda še prezgodaj govoriti.


Prijavi napako v članku