Računalništvo, telefonija
06.03.2020 07:00

Deli z drugimi:

Share

Videonadzorni sistemi za zelo zahtevna okolja

.. Uporaba videonadzornih sistemov ni ključna le tam, kjer je okolje kolikor toliko predvidljivo, zelo pomembna je tudi v okoljih, kjer vladajo ekstremni pogoji – možnost eksplozije, visoke temperature in korozija ..

Danes si marsikatero podjetje več ne predstavlja, da bi bilo brez zanesljivega videonadzornega sistema, ki je lahko bistven za zagotavljanje varnosti, kontrolo v proizvodnji in še bi lahko naštevali.

Prav zato podjetja, kot je HIKVISION, eden vodilnih svetovnih proizvajalcev videonadzornih sistemov, izdelujejo tudi kamere, ki so kos še tako ekstremnim pogojem. To so “explosion proof” kamere (zaščita pred tem, da bi kamera v ekstremnih okoljih povzročila eksplozijo), pa tudi antikorozijske kamere in takšne, ki preživijo ekstremno visoke temperature.

Zaščita območjih, kjer je možnost eksplozije

“Explosion proof” videonadzorne kamere so izdelali z mislijo na posebej zahtevno okolje. Kamere imajo 3,5 milimetra debelo ohišje iz nerjavečega jekla in posebne spoje. Kamere v posebej zahtevnih okoljih tako ne morejo povzročiti požara ali eksplozije in zagotavljajo neprekinjeno snemanje. Poleg tega vam funkcija spremljanja kamere na daljavo omogoča enostavnejši nadzor in zaščito, ne da bi morali biti na teh nevarnih območjih ljudje. “Explosion proof” kamere so idealne za uporabo v tovarnah, kemičnih obratih, podjetjih, kjer imajo opravka z vnetljivimi gorivi, v naftni industriji in podobno. Te kamere so certificirane z mednarodnimi A-testi ATEX in IECEX za uporabo naprav na območjih, ki zahtevajo tako imenovano EX izvedbo.

Korozija jim ne pride do živega

Videonadzornim kameram pa lahko veliko škodo povzročijo tudi sol, vlaga in kemična kontaminacija, zlasti kadar so jim nenehno izpostavljene. Za takšne pogoje so v podjetju HIKVISION poskrbeli s protikorozijskimi kamerami, izdelanimi iz nerjavečega jekla, ki so dovolj robustne, da prenesejo večino korozivnih okolij, ki bi navadne kamere z leti povsem uničila. To so kamere, ki so uporabne v okoljih, kjer bi jih lahko načela korozija, posebej na ladjah in ob morju. Idealne so tudi za uporabo v kemični industriji ali kjer imajo opravka s plini. Zelo primerne so tudi za uporabo v tunelih. Neverjetno je namreč, kako lahko zrak v tunelu, skozi katerega vozijo avtomobili, v nekaj letih povsem uniči običajno kamero. V dveh letih lahko aluminijasto ohišje povsem razpade.

Tako kamere z zaščito pred eksplozijami kot antikorozijske so lahko zaščitene že v osnovi ali pa so vgrajene v posebej vzdržljiva ohišja.

Ekstremne temperature? Nič zato

Med kamerami, ki so oblikovane in izdelane za posebne pogoje, najdemo tudi takšne, ki se zoperstavljajo ekstremno visokim temperaturam. Gre za sicer klasične kamere, ki jih vgrajujejo v posebna vodno hlajena ohišja. To so specialna ohišja, izdelana iz nerjavečega jekla, na katera priklopijo vodno napeljavo, ki kroži po ohišju in ga hladi. Še tako ekstremne temperature kameri, ki je varno skrita v takšni kletki, ne pridejo do živega. Poleg tega so kamere, ki so namenjene snemanju pri izredno visokih temperaturah, pred samim ohišjem zaščitene s posebej za to namenjenim steklom – za temperature do 300 ali za temperature do 1000 stopinj Celzija.

So “navadne” videonadzorne kamere in so kamere, ki preživijo še tako ekstremne dogodke. Pri podjetju HIKVISION so poskrbeli, da boste v njihovem naboru vrhunskih tehnoloških izdelkov vedno našli to, kar boste potrebovali.

Več informacij najdete na www.mars-commerce.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

DETEKTOR SISTEMI d.o.o.

Litostrojska cesta 40a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 305 056
Ustrezna programska oprema pravočasno zaustavi spletnega vsiljivca. Kako pa zaustavimo nevidnega napadalca brez vonja in okusa, ki je lahko smrtonosen? Pri podjetju Detektor sistemi ... Več

WLAN-SAT, Aleksander Marzidovšek s.p.

Krasna 5, 2319 Poljčane, Tel: 040 222 266
Se še spomnite slovenskega foruma Wlan-Sat, ki je bil osrednje vozlišče za uporabnike, ki so želeli izvedeti več o brezžičnih sistemih? Čeprav foruma ni več v prvotni obliki, ... Več