Slika, tv, avdio
25.11.2022 07:25

Deli z drugimi:

Share

Video stene, ki ne poznajo omejitev

Video stene so v poslu lahko razlika med stagnacijo in uspehom. Nepogrešljive so pri informiranju in oglaševanju, so učinkovite in jih je težko zgrešiti, saj vedno znova pritegnejo pozornost strank.

Video stene se uporablja v vseh mogočih panogah. Poljubno jih lahko sestavimo po modulih različnih velikosti, tako da je fleksibilnost zagotovljena. Sprejeli smo jih z odprtimi rokami, čeprav se pogosto niti ne zavedamo, kaj stoji v ozadju ogromnega zaslona, ki nam podaja informacije ali nam želi prodati izdelek.

Sejne sobe, predstavitve, veliki reklamni plakati, meniji na stenah restavracij, prihodi in odhodi letal, vozni redi avtobusov … Da, video stene so na tak ali drugačen način vseprisotne. SHARP/NEC je vodilni proizvajalec tovrstne tehnologije, ki ima rešitev za prav vsak prostor in vsako priložnost, zato je pripravil različne serije – za vsakogar nekaj.

Serija FA za najzahtevnejše

Pri seriji FA zaslonov SHARP/NEC lahko pričakujete ekstremno vizualno zmogljivost, pri kateri ne boste zamudili niti najmanjše podrobnosti. DLED zasloni (osvetlitev ozadja nameščena za zaslonom, ne na robovih zaslona, kot pri LED) serije FA so vrhunska rešitev za sejne sobe, kontrolne sobe, luksuzna maloprodajna okolja in simulacije. Izjemno majhen razmik slikovnih pik omogoča konfiguracijo z ultravisoko ločljivostjo za zahtevne pogoje uporabe, kot sta na primer kratka razdalja gledanja ali vsebina, ki zahteva zelo podroben pregled.

Glede na to, da gre pri video stenah za sliko, sestavljeno iz več med seboj povezanih  komponent, inovativna zasnova podjetja SHARP/NEC omogoča sliko brez prekinitve, saj nima ne okvirjev ne rež med posameznimi elementi. Gledanje iz ekstremnih kotov, dosledne živahne barve in vrhunska svetilnost – tudi na to lahko računate pri seriji FA, ki je zasnovana s kakovostjo industrijskega razreda in redundanco za ključne komponente. Gre za vrhunsko zaslonsko rešitev z dolgo življenjsko dobo in neprimerljivo zanesljivostjo.

Z vrhunskimi komponentami in zasnovo redundantnega modula z dodatnim napajanjem za zagotavljanje neprekinjenega delovanja z minimalno izgubo ravni svetilnosti gre za odlično rešitev tudi ob nepredvidenih situacijah. Poleg vsega naštetega ima omenjena SHARP/NEC video stena izjemno tanko zasnovo. Zaradi posebej zasnovanega zadnjega profila je mogoče DLED module integrirati zelo blizu stene.

FE je sestra serije FA brez redundantnega napajanja

Pri seriji FE gre prav tako za vrhunsko tehnologijo, ki se od opisane serije video sten FA bolj ali manj loči po tem, da nima redundantnega napajanja. Izberemo jo torej, če nam neprekinjeno delovanje ni tako pomembno, vseeno pa želimo vrhunsko rešitev za video steno.

Serija E je stroškovna zmagovalka

Kaj pa serija E? Tu lahko govorimo o stroškovno najučinkovitejši seriji. Serija E tako prinaša skoraj vse prednosti DLED video stene z majhnim korakom v stroškovno nekoliko bolj sprejemljive vode. Kot smo pri podjetju SHARP/NEC vajeni, je rešitev še vedno vrhunska brez pretiranih kompromisov, svetilnost in kontrast sta na zavidljivem nivoju, video stena serije E pa bo dobro opazna tudi v svetlih okoljih.

Tako kot ostale serije, jo odlikujejo hitra in enostavna nastavitev ter tanka zasnova, vse komponente pa so tudi enostavno dostopne v primeru servisiranja zaslona. Sama ohišja so v vseh primerih iz kovinske konstrukcije. SHARP/NEC pri vseh omenjenih serijah DLED video sten zagotavlja zanesljivost, dolgotrajnost in varnost.

Pa še nekaj: Za vse tri omenjene serije video sten (FA, FE, E) so pripravili že oblikovane pakete, ki vsebujejo vse potrebno – od kontrolerja, nosilcev in konstrukcije do DLED plošč. Pri tovrstnih video stenah gre za univerzalno zasnovo, kar pomeni, da lahko na primer čez nekaj let kupite manjše plošče in je zadeva kompatibilna ter ni potrebe, da bi še enkrat kupili vse elemente.

Za več podrobnosti, tehnične specifikacije in različne modele omenjenih serij obiščite www.sharpnecdisplays.eu in se obrnite na strokovnjake: www.acord-92.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
zasloni

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ACORD-92 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ACORD-92 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ACORD-92 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več