Računalništvo, telefonija
03.06.2010 15:48

Deli z drugimi:

Share

VIA s prvim dvojedrnim procesorjem Nano DC

Dvojedrni procesor VIA Nano DC bi lahko bil celo dostojen konkurent Atomu.
Dvojedrni procesor VIA Nano DC bi lahko bil celo dostojen konkurent Atomu.

VIA Technologies, podjetje specializirano v izdelavi kompaktnih računalniških platform za pisarniška dela in deskanje po svetovnem spletu, je na računalniškem sejmu Computex predstavilo nov izdelek, ki je pisan na kožo tudi ljubiteljem visokoločljivih filmskih posnetkov. Gre za zmogljivo računalniško platformo, ki je opremljena s prvim dvojedrnim procesorjem Nano DC. Novost podatke preračunava s frekvenco 1,6 gigahercev, jedro pa je izdelano s pomočjo 65-nanometrske tehnologije.

Nova računalniška platforma podjetja VIA Technologies uporablja večpredstavnostno čipovje VN1000 in v polni meri podpira sistemski pomnilnik DDR3 (dvokanalni pomnilniški krmilnik). Grafična kartica Chrome 520 pa zagotavlja izjemno kakovostni izris visokoločljivih filmskih posnetkov do formata 720p. Celoto zaključujeta še videopriključka HDMI in DisplayPort.

Podjetje VIA Technologies bo svoj prvi dvojedrni procesor Nano DC ponudil v prodajo najkasneje do konca leta. Novi procesor seveda ne bo mogoče kupiti v prosti prodaji, ampak le v navezi z namenskimi računalniškimi sistemi, ki bodo namenjeni predvajanju večpredstavnostnih vsebin.


Prijavi napako v članku