Računalništvo, telefonija
25.08.2019 15:00

Deli z drugimi:

Share

Veste, katere police v trgovini so najbolj oblegane?

.. Kamere niso uporabne samo za opazovanje omejenih območij, izredno uporabne so tudi za panoramski pregled nad celotnim prostorom – prav to omogoča »fisheye« kamera. S funkcijo »heatmap« pa postane kamera še bolj uporabna ..
Veste, katere police v trgovini so najbolj oblegane?
Veste, katere police v trgovini so najbolj oblegane?

Tako kot mnoge naprave današnjega časa, so tudi kamere postale pametne. Z vgrajenimi pametnimi funkcijami nam olajšajo marsikatero opravilo. In ena izmed teh je tudi omenjena “heatmap” funkcija.

Kaj je “heatmap”?

Naj najprej omenimo, da “fisheye” kamere zaobjamejo zelo širok kot opazovanja, tako lahko panoramsko opazujemo notranje ali zunanje prostore in imamo res neverjeten, 360˚ pregled nad območjem. Kamera, ki nima mrtvih kotov je tisto, kar si pri nadzoru želi marsikdo.

Če je “fisheye” večini poznan termin, pa je drugače s »heatmap« funkcijo. Poleg tega, da vidimo ves prostor v eni sliki, funcija “heatmap” izriše poti, po katerih se ljudje premikajo po prostoru. Pri tem z različnimi barvami označi “gostoto prometa”, na primer med policami v trgovini. Tako nam sama kamera oziroma funkcija “heatmap” pove, na katerih mestih je trgovina najbolj obremenjena oziroma mimo katerih polic se kupci najpogosteje sprehajajo.

To trgovcem pove zelo veliko, saj so jim informacije v veliko pomoč pri določanju prostora za posamezne izdelke. Trgovec brez posebnega truda točno ve, kje so najboljša mesta oziroma police za prodajo izdelkov v trgovini. To so zelo pomembni podatki za proučevanje navad kupcev ter za podjetja, ki želijo imeti svoje izdelke v trgovini na kar najbolj obleganem mestu.

So torej koristen dodatek k maloprodajnim rešitvam, saj s toplotno kartografijo pomagajo lastnikom trgovin razumeti psihologijo kupcev in prepoznati, kateri izdelki pritegnejo največ pozornosti. Njihova uporaba je zelo koristna tudi v drugih javnih prostorih, kot so železniške postaje in javni trgi.

Pomoč pri poslovnih odločitvah

Slika nove “fisheye” kamere podjetja HIKVISION je boljša tudi zaradi infrardečih luči (IR), ki zmanjšajo količino odsevnih površin, kar je posebej učinkovito, kadar je kamera postavljena v kot.

Kljub visoki kakovosti slike se kamera ponaša z učinkovito tehnologijo stiskanja datotek (kompresije) H265+. Na voljo je 15 načinov prikaza v živo in omogoča številne prilagoditve, tako da kar najbolj ustreza željam uporabnika in izboljša njegovo izkušnjo.

Kamera se sicer ponaša z ločljivostjo 12 MP (4000 x 3000) in IR dosegom do 15 metrov. Vgrajen ima tako mikrofon kot zvočnik za dvostransko komunikacijo.

“Ponosni smo na to, da nenehno izboljšujemo našo tehnologijo in njeno inplementacijo”, pravi Peter Guan, direktor prodaje in marketinga za HIKVISION Europe. “Nova fisheye kamera bo zagotovila jasne informacije, ki bodo uporabnikom pomagale do pravilnih poslovnih odločitev, tako da bodo njihovi prostori veliko bolj donosni kot pred tem”.

Vrsta drugih funkcij

Pametna “fisheye” kamera podjetja HIKVISION ima še vrsto drugih nadvse uporabnih funkcij. Med drugim vas opozori, če kdo prečka navidezno črto, ki jo sami določite. Opozorila vas bo tudi, če bo s pomočjo vgrajenega mikrofona zaznala nenaden zvok, kot je na primer pok. V realnem času tudi šteje ljudi in vas obvešča o obisku, poleg tega pa lahko dobivate dnevna, tedenska, mesečna in letna poročila na svoj e-poštni naslov.

Več informacij najdete na www.mars-commerce.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več