Telefoni
07.09.2014 19:12
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Velike ambicije s 6-paličnim Ascend Mate 7

Novi pametni telefon svetlobne hitrosti z 8 - jedrnim procesorjem in napredno tehnologijo za branje prstnih odtisov.
Velike ambicije s 6-paličnim Ascend Mate 7
Velike ambicije s 6-paličnim Ascend Mate 7

Družba Huawei je na mednarodnem sejmu zabavne elektronike v Berlinu IFA 2014 lansirala pametni telefon Ascend Mate 7 z velikim 6- paličnim FHD zaslonom, tanjšim 7,9 mm in zato bolj udobnim ohišjem, močnejšim 8- jedrnim procesorjem, ki omogoča boljše delovanje in dolgo delujočo 4100 mAh baterijo. Z novo tehnologijo za branje prstnih odtisov in najnovejšo verzijo intuitivnega vmesnika EMUI 3.0, Ascend Mate 7 ponuja napredno mobilno izkušnjo, ki uporabnikom omogoča, da živijo s polno paro. Ascend Mate 7 je najnovejši veliko zaslonski pametnimi telefon družbe Huawei in priča o velikih ambicijah družbe, ki se nahaja na tretjem mestu po prodaji pametnih telefonov na svetu.

Ascend Mate7 se ponaša z 8-jedrno arhitekturo in ima inteligenten Huawei Kirin procesor 925, sestavljen iz štirih velikih A15 1.8 GHz in štirih majhnih A7 1.3 GHz čipov, ki delujejo v različnih sestavah, odvisno od potreb posameznih aplikacij ali funkcij, tako da lahko pametneje upravljajo napajanje. Ascend Mate7 prihrani do 50% baterije s samodejno uporabo manjših A7 jeder pri uporabi standardnih aplikacij, ki jih potrošniki uporabljajo vsaj 80% časa, in zagonom večjih A15 jeder pri uporabi visoko zmogljivih aplikacij, na prime pri igranju igric. Procesor samodejno aktivira tudi dodatna jedra, ko zazna, da je uporabljenih 85% do 95% zmožnosti posameznega jedra.

Ascend Mate7 je morebiti prvi 6-palični pametni telefon, ki omogoča izjemno hiter in enostaven dostop do telefona s pomočjo prstnih odtisov. Uporabnikom omogoča, da telefon odklenejo 80% hitreje kot ostale naprave, ki uporabljajo počasnejši čitalnik za prstni odtis. Čitalnik se nahaja na hrbtni strani, in meri 9.16mm x 9.16mm. Slednji podpira do pet registrov različnih prstnih odtisov, ki jim uporabnik lahko dodeli normalne ali gostujoče pravice, tako da lahko enostavno preklaplja načine uporabe, kar omogoča boljšo zaščito vsebin privatne narave, kot so posamezne aplikacije in plačilne informacije. Poleg tega ima večje 508PPI razmerje, ki omogoča enostavnejše odčitavanje odtisov brez potrebe po večkratnem potegu po ekranu in deluje tudi v primeru, da ima uporabnik mokre prste ali telefon uporablja ob rahlem dežju. ARM TrustZone shranjuje tudi šifrirane podatke o prstnih odtisih znotraj čipov za boljšo zaščito, ki jo omogoča SecureOS in preprečuje neposreden dostop tretjih oseb.

Z najhitrejšo LTE Cat6 povezljivostjo s hitrostjo prenosa do 300 Mbps, Ascend Mate7 omogoča prenos HD filmov v manj kot 30 sekundah. Napravo poganja visoko zmogljiva 4100 mAh Li-Po baterija, ki uporabnikom omogoča, da telefon uporabljajo več kot dva dni brez potrebe po napajanju. Model uporablja tudi Huaweijevo energetsko varčno tehnologijo, ki omogoča tri načine uporabe energije – običajno, pametno in ultra varčno uporabo energije.

Ascend Mate7 je sestavljen iz več kot 95% odstotkov kovine in ima notranjo strukturo, narejeno iz močne aluminijeve zlitine, ki omogoča učinkovito zmanjšanje toplote. 7.9 mm tanek in 185 g težek pametni telefon ima ergonomsko ukrivljeno ohišje za lažje upravljanje z eno roko in ultra tanek 2.9 mm sprednji pokrov zaslona. Vse to pripomore k privlačnemu razmerju med zaslonom in ohišjem, ki dosega 83%. Ascend Mate7 je na voljo v treh elegantnih barvah srebrni, črni in zlati.

S 6-paličnim FHD in-cell LTPS zaslonom, ki porabi manj energije in JDI Nega-NEO tehnologijo, ki dosega 1500:1 visoko kontrastno razmerje, ima Ascend Mate7 izjemno ostro sliko. 13MP fotoaparat na zadnji strani omogoča enostavnejše slikanje na zabavah z omejeno svetlobo s Sonyjevo četrto generacijo BMI senzorjev in f / 2,0 zaslonko. Poleg tega ima 5MP fotoaparat na sprednji strani in vodilne 5P asferične leče, ki omogočajo boljšo ločljivost in manjšo popačenost slike.

Ascend Mate7 ima najnovejšo verzijo intuitivnega vmesnika družbe Huawei, EMUI 3.0, ki uporabnikom omogoča lažje operiranje z eno roko in se ponaša s popolnoma novo podobo. Nova podoba se uporablja znotraj celotnega uporabniškega vmesnika EMUI 3.0 za večjo usklajenost med različnimi aplikacijami. Poleg tega nova različica vmesnika intuitivno in aktivno naslavlja dnevne potrebe uporabnikov prek praktičnih in privlačno oblikovnih podrobnosti, kot na primer konvergence med ključnimi funkcijami pametnega telefona kot so klicanje, kontaktiranje in pisanje sporočil, med katerimi lahko uporabniki prehajajo z enostavnim potegom.

Priporočena maloprodajna cena standardnega modela Huawei Ascend Mate7 (2GB RAM in 16GB ROM) je 499 evrov, medtem, ko je cena premium modela Huawei Ascend Mate7 (3GB RAM in 32GB ROM) 599 evrov. Modeli bodo na voljo v več kot 30 državah, vključno s Kitajsko, Hong Kongom, Veliko Britanijo, Nemčijo, Italijo, Francijo in Španijo od tretjega četrtletja 2014 dalje, sledile pa jim bodo še ostale države. Dodatna oprema vključuje nove slušalke Ultimo Power Active Noise Cancelling Earphones, ki zmanjšajo hrup za 15-30 decibelov in novo notranjo baterijo, ki se sama polni, ko je povezana s pametnim telefonom in omogoča dodatne dve uri uporabe, ko je povezana z drugimi napravami. Oprema vključuje tudi različne usnjene ovitke za telefon in stojalo za polnjenje, ki lahko pametni telefon spremeni v digitalni foto okvir.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več