Poslovne rešitve
Varnost
28.02.2022 11:14

Deli z drugimi:

Share

Vas skrbijo izsiljevalski virusi?

Nedavni odmevni napad na slovensko medijsko hišo je ponovno dokazal, da spletni zlikovci s svojim napadom delno ali popolno ohromijo delovanje podjetij in da so za napadalce zanimiva tudi slovenska podjetja.

Zato je res pomembna odločitev o uporabi kvalitetne in napredne protivirusne zaščite ali najema strokovnjakov, ki take vrste napadov zaznajo in preprečijo.

Sophos MTR Advanced in MTR Standard

Podjetja po svetu in tudi v Sloveniji imajo ponavadi zaposlenih premalo računalniških strokovnjakov s pravimi orodji in znanji za stalen 24/7 nadzor in zaznavanje računalniških groženj na vseh napravah v podjetju ter tudi izven podjetja. Zato se lahko zgodi, da napadalci neopazno pridejo v sistem podjetja, pridobijo gesla, preučijo sistem, in ko je trenutek primeren, izvršijo napad ter zašifrirajo vse pomembne podatke, hkrati pa še pobrišejo varnostne kopije.

Zato Sophos vsem podjetjem ponuja učinkovito zaznavanje in preprečevanje izsiljevalskih napadov z dvema storitvama: Sophos MTR Advanced in Sophos MTR Standard.

Storitev Sophos MTR (Managed Threat and Response) nudi podjetjem možnost stalnega iskanja, odkrivanja in odzivanja na računalniške grožnje, ki jo izvajajo strokovnjaki podjetja Sophos, in to neprekinjeno vse dni v letu, brez izjem. V primeru odkrite računalniške grožnje podjetje takoj obvestijo ter s privoljenjem podjetja izvajajo usmerjene ukrepe nevtraliziranja grožnje, tudi tistih najbolj zapletenih in prikritih. Podjetja po vsakem posredovanju dobijo tudi forenzično poročilo o mestu vdora z natančno grafično predstavitvijo poteka okužbe.

Sophos MTR storitev je zasnovana na produktu Sophos Intercept X Advanced with XDR (eXtended Detection and Response) in združuje človeško strokovno analizo in napredne tehnologije strojnega učenja za hitro in samodejno odkrivanje groženj. Kvaliteto in izvrstnost Sophos protivirusne zaščite priznava tudi podjetje Gartner, ki ga že več kot 10 let zapored uvršča med vodilne proizvajalce (Leaders).

Zato je prav kombinacija najboljše Sophos protivirusne zaščite ter vrhunske ekipe varnostnih strokovnjakov najboljša možna zaščita za podjetja, ki se zavedajo nujnosti dobre zaščite, vendar so kadrovsko podhranjena z varnostnimi strokovnjaki ali pa zaradi raznih omejitev podjetja ne zmorejo doseči neprekinjenega nadzora vse dni v tednu.

Sophos MTR je na voljo v dveh ravneh storitev (MTR Standard in MTR Advanced). Obe zagotavljata obsežen nabor varnostnih tehnologij za podjetja vseh velikosti in kompleksnosti. Ne glede na izbrano MTR storitev pa Sophos MTR zagotavlja podjetjem najboljšo možno računalniško varnost po njihovi meri.

Sophos ZTNA in Sophos Switch

Mnoga podjetja so v zadnjem letu sprejela delo od doma kot samoumevno, vendar se zdaj soočajo z varnostnimi izzivi, ki jih prinašajo VPN povezave, ki ne omogočajo naprednega omejevanja pravic in dostopov in tako omogočajo izsiljevalske napade. Zato je Sophos predstavil produkt ZTNA (Zero Trust Network Access), ki z ničelno stopnjo zaupanja in s stalnim preverjanjem omogoča varne povezave od doma in ščiti njihova omrežja pred izsiljevalsko programsko opremo in drugimi napadi. Sophos ZTNA je edinstven po tem, da je lahko integriran v protivirusno zaščito Sophos Intercept X Advanced in omogoča tehnologijo Sychronized Security, ki poskrbi, da je računalnik z aktivno grožnjo samodejno odrezan od omrežja. Prav tako kot ostali Central produkti, se tudi Sophos ZTNA upravlja iz enotne Central konzole, kar močno olajša delo varnostnim strokovnjakom in upravljavcem.

Podjetje Sophos je predstavilo tudi novo družino stikal Sophos Switch, ki omogočajo varen in razširljiv dostop do omrežja ter zagotavljajo visoko zanesljivost, enostaven nadzor in upravljanje preko Central konzole. Sophos stikala so idealna za oddaljene in domače pisarne, mala in srednja podjetja ter ustrezajo potrebam večine slovenskih podjetij. Serija 100 je na voljo v velikostih od 8 do 48 priključnih mest hitrosti 1 Gb z ali brez PoE podpore. V prvi polovici leta 2022 pa bo Sophos predstavil serijo 200, ki bo opremljena s priključnimi mesti hitrosti 2,5 Gb.

Več o omenjenih rešitvah najdete na www.sophos.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več