Obvestila podjetij
08.04.2021 07:32
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Varno upravljanje privilegiranih računov s Safeguard for Privileged Passwords

Ne glede na velikost podjetja ali varnostne mehanizme se varno upravljanje s ciljnimi sistemi, postavljenimi med uporabnika in sistem, največkrat zalomi na uporabniških poverilnicah.

Kljub naprednim politikam in nadzorom je težava v uporabnikih, ki so na koncu odgovorni za svoje račune in njihovo varnost. V idealnih scenarijih so dostopi kljub poverilnicam dodatno preverjeni ali pa uporabniki sploh ne vedo gesel do kritičnih privilegiranih računov.

Rešitev Safeguard for Privileged Passwords (privilegirana gesla) skrbi za varno upravljanje privilegiranih računov. Z uporabo varnega spletnega brskalnika, ki je podprt za mobilne naprave, se lahko preprosto zahteva in odobri dostop. Zahteve je mogoče odobriti samodejno ali se nastavijo odobritve na podlagi varnostne politike organizacije.

Safeguard for Privileged Passwords se lahko konfigurira tako, da se preprosto preveri identiteta tistega, ki je dostop zahteval, raven dostopa, čas in dan zahtevka, zahtevani vir itd.

S poenoteno varnostno politiko celotne organizacije in rešitvijo Safeguard for Privileged Passwords se preko enotnega centralnega upravljanja poskrbi za vse račune.

Safeguard for Privileged Passwords ne omogoča samo upravljanja gesel in dostopov privilegiranih uporabnikov, temveč nadzor računov celotne organizacije. Ni pomembno, ali so ti računi shranjeni v datotečnem sistemu kot CSV, direktoriju kot Active Directory ali so lokalni računi na Windows, Linux ali mrežnih napravah.

Treba je skrbeti in vpeljati dodatne ravni zaščite tudi za največkrat spregledane, najbolj preproste in najbolj nevarne račune. To so servisni in osebni računi. Čeprav so nepomembni in nimajo velike vrednosti na nivoju celotne organizacije, so to računi, s katerimi napadalci dostikrat dosežejo največ.

Safeguard for Privileged Passwords skrbi za periodično rotiranje gesel na servisnih računih in pravilni ponovni zagon servisov. Uporabnikom je omogočen osebni trezor za varno shranjevanje, izposojo in administracijo računov.

Želite več informacij?
Sporočite svojo željo na info@adm-adria.eu ali telefon 059 251 955 in v podjetju ADM-Adria vam bodo z veseljem pomagali in svetovali.

V podjetju ADM-Adria so Platinum+ partner proizvajalca rešitev One Identity.

Vas zanima več iz te teme?
One Identity Safeguard ADM Adria

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več