Računalništvo, telefonija
22.10.2015 10:35
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Užitki s prenosnim zvočnikom

Užitki s prenosnim zvočnikom
Užitki s prenosnim zvočnikom

Porast naročniških storitev, kot sta Spotify ali Apple Music, ki preko pametnega telefona omogočajo prenos glasbe je kot nalašč za uporabo v kombinaciji s prenosnimi zvočniki. Ne glede na to ali gre za večerno sproščanje ob dobri glasbi ali pa večja druženja na zasebnih dogodkih

Podjetje Cambridge Audio, ustanovljeno leta 1968, v ta namen ponuja zvočnik Cambridge G5. Prenosna naprava, katere teža znaša 1,3 kilograma, ponuja predvajanje glasbe do 14 ur preden je potrebno napolniti baterije. Več kot dovolj za večino priložnosti, ki so primerne za uporabo prenosnega zvočnika. Poleg tega je na voljo tudi tako imenovana G5 Party Mode. Za priložnosti, kjer se zbere več ljudi oziroma se odvija zasebna zabava, se lahko medsebojno združi dva G5 zvočnika, ki se nato medsebojno uskladita in skupaj predvajata glasbo.

Upravljanje poteka s pomočjo pametne naprave. Pri podjetju v ta namen ponujajo lastni mobilni aplikaciji za iOS in Android OS. Vse kar je potrebno storiti je s pomočjo tehnologije Bluetooth vzpostaviti povezavo med pametnim telefonom in zvočnikom. Za posameznike katerih pametni telefoni premorejo povezavo s pomočjo NFC pa se medsebojna komunikacija med telefonom in zvočnikom lahko vzpostavi še hitreje in z manj potrebnega dela s strani uporabnika.

Razvoj zvočnika Cambridge G5 ne predvideva zgolj uporabe za domačimi štirimi stenami ampak je primeren tudi za dogodke na drugih lokacijah. To je eden izmed razlogov zakaj se lahko zvočnik uporabi tudi kot polnilec za pametne telefone.

Cambride G5 je na voljo tudi slovenskim kupcem in sicer v bronastem ter grafitnem barvnem odtenku. Zvočnik zaradi moderne zasnove ohišja, oblikovno ne izstopa kar posledično pomeni, da se poda v večino domačih prostorov.


Prijavi napako v članku