Digitalizacija
Poslovne rešitve
Varnost
29.03.2024 11:02

Deli z drugimi:

Share

UPS in prenapetostna zaščita: ključna v poslu, koristna tudi doma

UPS sistemi in prenapetostne zaščite zagotavljajo neprekinjeno napajanje in varujejo opremo pred poškodbami. Podjetje Tech Trade Trzin ponuja vrhunske rešitve za poslovno in domačo rabo.
Foto: Digitus
Foto: Digitus

Zanesljivost električne energije je ključnega pomena, a se tega pogosto zavemo šele takrat, ko ostanemo brez napajanja. Ste kdaj kaj ustvarjali na računalniku in je kar naenkrat zmanjkalo elektrike? Takrat ste izgubili tudi vse dokumente, ki jih niste shranili. Za to obstaja enostavna rešitev – UPS sistemi oziroma naprave za neprekinjeno napajanje, ki vas varujejo pred motnjami v električnem omrežju.

Nepogrešljivi pripomočki v ohranjanju stabilnosti elektronskih naprav so tudi prenapetostne zaščite, ki preprečujejo prehod previsoke napetosti v napravo, kar lahko povzroči trajno škodo ali celo uničenje opreme.

Tako UPS kot prenapetostne zaščite so nekaj, kar je v podjetju skoraj nujno, saj zagotavljajo neprekinjeno delo, stabilnost in zaščito naprav. V poslovnem svetu predvsem strežnikov, omrežne opreme, industrijskih kontrolnih sistemov …

Podjetje Tech Trade Trzin, priznani dobavitelj elektronskih komponent, ponuja izdelke vrhunske kakovosti, med katerimi izstopajo rešitve priznanih blagovnih znamk, kot so Digitus, Mikrotik, Ubiquiti, Teltonika, Energenie.

UPS: zanesljiva zaščita pred napajalnimi prekinitvami

UPS sistemi so torej ključni za zagotavljanje nenehnega napajanja elektronskih naprav tudi v primeru izpada električne energije. Ponujajo neprekinjeno oskrbo z električno energijo, kar ne omogoča le nemotenega delovnega procesa, temveč tudi preprečuje poškodbe opreme.

Tech Trade Trzin ponuja širok izbor UPS sistemov, ki ustrezajo različnim potrebam in zahtevam uporabnikov. Blagovne znamke, kot so Digitus, Teltonika in Energenie slovijo po svoji zanesljivosti in visoki učinkovitosti. Pri njih najdete UPS sisteme za nekaj deset evrov, ki so lahko za manj zahtevne uporabnike povsem dovolj, da ob izpadu električne energije opravijo do konca, kar so želeli in na računalniku po nepotrebnem ne izgubijo podatkov, do UPS »rackov« za evrskega tisočaka ali več. Navadno vas te naprave ščitijo tudi pred prenapetostjo, kratkimi stiki in ostalimi nevarnostmi, ki pretijo računalnikom, strežnikom, omrežnim napravam in komunikacijskim sistemom.

Omislite si jih lahko v poslovnem ali domačem okolju. Doma služijo kot zaščita občutljive elektronike – televizorjev, igralnih konzol, pametnih domačih sistemov in osebnih računalnikov. Konec koncev so lahko zelo dobra izbira tudi za delo od doma, ko prav tako kot na delovnem mestu ne želimo izgubiti vsega, kar smo naredili v pretekli uri ali dveh.

Pred nakupom pa se je modro posvetovati s strokovnjaki, ki bodo dobro vedeli, kateri UPS bo najbolje opravljal to, kar boste od njega zahtevali.

Varovanje pred škodljivimi napetostnimi nihanji

Najmanj, kar si želimo je, da trenutek previsoke napetosti v električnem omrežju uniči napravo, kar se lahko zgodi, če ne poskrbimo za prenapetostno zaščito. Tako doma, še bolj pa v poslovnih okoljih, imamo preveč naprav, ki so ključne za poslovanje ali pa smo vanje vložili preveč sredstev, da bi jih zaradi svoje malomarnosti bili pripravljeni v trenutku izgubiti.

Prenapetostna zaščita je ključni del sistema za zaščito elektronskih naprav pred škodljivimi napetostnimi nihanji oziroma nenadnimi skoki in elektromagnetnimi motnjami. Te naprave delujejo tako, da preprečujejo prehod previsoke napetosti v električno napravo, vam pa prihrani sive lase zaradi težav, saj lahko v najslabšem primeru privedejo do uničenja opreme.

Podjetje Tech Trade Trzin ponuja vrhunske prenapetostne zaščite, med katerimi izstopajo izdelki priznanih blagovnih znamk, kot so Digitus, Mikrotik in Ubiquiti.

Ključni v poslovnem okolju, modro pa jih je imeti tudi doma

Če želite širok izbor vrhunskih izdelkov, ki ustrezajo različnim potrebam in zahtevam uporabnikov, ter strokovno svetovanje, odklikajte na spletno stran podjetja Tech Trade Trzin ali jih obiščite. Izdelki, ki jih imajo v svojem portfelju, zagotavljajo optimalno zaščito elektronskih naprav pred nepričakovanimi težavami z električno energijo. Več lahko najdete na www.techtrade.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
UPS napajalniki UPS naprave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TechTrade Trzin
Za več informacij so vam na voljo pri TechTrade Trzin
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TechTrade Trzin? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847