Triki in nasveti
03.12.2012 16:52

Deli z drugimi:

Share

Upravljajmo z napravami Android kar preko računalnika

Za lažje upravljanje z mobilnimi napravami Android vam priporočamo namestitev brezplačne programske opreme AirDroid. Ta namreč omogoča njihovo upravljanje kar na osebnem računalniku, in sicer preko brezžične povezave Wi-Fi in poljubnega spletnega brskalnika.
Upravljajmo z napravami Android kar preko računalnika
Upravljajmo z napravami Android kar preko računalnika

Upravljanje s pametnimi mobilnimi telefoni in tablični računalniki Android je vse prej kot enostavno, saj jih moramo na osebni računalnik najprej povezati s fizičnim kablom in nanj včasih namestiti celo namensko programsko opremo. Ker pa je tu upravljanje pogosto omejeno zgolj na datoteke, vam priporočamo namestitev brezplačne programske opreme AirDroid, saj ta ponuja bogato paleto možnosti upravljanja z mobilnimi napravami Android na osebnem računalniku, in sicer preko brezžične povezave Wi-Fi in poljubnega spletnega brskalnika.

Programska oprema AirDroid, ki je na voljo za prenos na spletnem portalu Google Play (http://goo.gl/vHEuC), omogoča upravljanje z datotekami, s kratkimi sporočili SMS, z aplikacijami, s fotografijami, kontakti, z glasbo, videoposnetki in še mnogo več, pri čemer lokacija mobilne naprave Android tu nima nikakršne vloge več. Če hočemo koristiti prednosti programske opreme AirDroid, jo moramo seveda najprej namestiti na pametni mobilni telefon ali tablični računalnik Android (različica 2.1 ali novejša). To lahko storimo preko spletnega portala Google Play (http://goo.gl/vHEuC) ali s skeniranjem priročne QR kode.

Ko je program AirDroid nameščen, moramo izvesti le še dva preprosta koraka, in sicer najprej odpremo program na mobilni napravi Android (ta mora biti povezana na svetovni splet) in se nato s spletnim brskalnikom na osebnem računalniku odpravimo na spletno stran http://goo.gl/cV0g5. V desni okvir spletnega portala AirDroid vpišemo avtentikacijsko kodo (passcode), ki se je generirala na mobilni napravi Android, in pritisnemo na gumb »Login«. Takoj zatem bo »vsebina« našega pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika (vključno s podatki o mobilni napravi) vidna neposredno znotraj spletnega brskalnika. Tu lahko z vsebinami upravljamo na povsem enak način kot na mobilnih napravah Android, le da delo znotraj spletnega brskalnika poteka precej hitreje, saj imamo na voljo nadvse všečen grafični vmesnik, računalniško tipkovnico, miško in neprimerljivo večji zaslon.


Prijavi napako v članku