Telefoni
28.02.2010 13:37
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki naprav iPhone in iPod Touch nalagajo in kupujejo največ aplikacij

Uporabniki imajo svoj iPhone oziroma iPod Touch radi.
Uporabniki imajo svoj iPhone oziroma iPod Touch radi.

Podjetje AdMob, ki je specializirano za mobilno oglaševanje, je postreglo z januarsko statistično analizo, v kateri so se precej osredotočili na uporabnike naprav iPhone, iPod Touch, in naprav, temelječih na platformah Android in webOS. V njej med drugim najdemo tudi podatke o tem, da uporabniki naprav iPhone in iPod Touch precej bolj nalagajo in kupujejo aplikacije kot uporabniki naprav z operacijskim sistemom Android.

Raziskava pravi, da 50 odstotkov uporabnikov mobilnika iPhone in 35 odstotkov uporabnikov multimedijske naprave iPod Touch kupi mesečno vsaj eno aplikacijo. Za primerjavo, tovrstnih uporabnikov Androidnih naprav je le 21 odstotkov. Pri količini prenešenih aplikacij (plačljivih in brezplačnih) so zelo dejavni predvsem uporabniki naprave iPod Touch, ki mesečno prenesejo približno 12 aplikacij, od katerih je približno 10 aplikacij brezplačnih.

Kar se tiče spola so uporabniki naprav z operacijskim sistemom webOS ter omenjenih naprav podjetja Apple precej enakomerno razporejeni, saj je le nekaj odstotkov več moških uporabnikov kot ženskih. Pri uporabnikih Androidnih naprav je to razmerje nekoliko drugačno, saj je kar 73 odstotkov uporabnikov moškega spola. Zanimiv je tudi podatek, ki priča o tem, da so uporabniki iPhonov in iPodov Touch nad njima zelo navdušeni, saj bi kar 91 odstotkov lastnikov iPhona in 88 odstotkov lastnikov iPoda Touch napravo priporočilo tudi drugim. Iz raziskave je tudi razvidno, da slednja ustvarita kar 50 odstotkov vsega prometa na internetu med pametnimi telefoni. Drugo mesto z 18 odstotki zasedajo produkti podjetja Nokia.

Celotno raziskavo si lahko ogledate na spletni povezavi http://metrics.admob.com/wp-content/uploads/2010/02/AdMob-Mobile-Metrics-Jan-10.pdf


Prijavi napako v članku