Računalništvo, telefonija
28.08.2005 10:23
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

UPC Telemach bo povišal hitrosti in znižal cene

Družba UPC Telemach d.o.o. bo s 1. septembrom 2005 uvedla nove internet pakete. Novi internet paketi bodo imeli dva do trikrat višje hitrosti in nižje cene od sedanjih paketov. Z novo ponudbo želi podjetje omogočiti kar najširšemu krogu uporabnikov, da izkoristijo prednosti širokopasovnega interneta.

UPC Telemach bo podvojil hitrosti Mini dostopa s 128 na 256 kbit/s in znižal ceno s 5.400 SIT na 4.990 SIT. Novi paket se bo imenoval MINI. Standardnemu dostopu se bo hitrost potrojila iz 512 na 1536 kbit/s, cena pa se bo znižala s 7.300 SIT na 6.990 SIT. Novi paket se bo imenoval STANDARD. Dostopu 1 Mega se bo ravno tako potrojila hitrost iz 1024 na 3072 kbp/s. Paket se bo imenoval TROJKA, cena pa se bo znižala iz 9.000 SIT na 8700 SIT. Dva Mega dostop bo več kot podvojil hitrost iz 2048 na 5120 kbp/s. Paket se bo imenoval PETKA, cena pa se bo znižala iz 11.000 SIT na 9.900 SIT.

Trendi uporabe interneta kažejo, da uporabniki niso zadovoljni več samo s povezavo do interneta, ampak si želijo čedalje večje hitrosti, katere so nujne za naraščajoče število aplikacij na spletu, še posebej s strani glasbene in filmske industrije. Naraščajoče število aplikacij in vsebin pa zahteva tudi nove rešitve širokopasovnega interneta. Da bi UPC Telemach zadovoljil tem potrebam, se je odločil povečati hitrosti širokopasovnega dostopa in znižati cene ter s tem omogočiti širokemu krogu uporabnikov, da izkusijo vse prednosti širokopasovnega interneta.

“UPC Telemach želi zadovoljiti raznovrstne potrebe uporabnikov interneta s ponudbo širokega števila produktov in storitev. S paketom MINI želimo ugoditi manj zahtevnim uporabnikom, za PETKO pa verjamemo, da bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne uporabnike interneta.

Povečanje hitrosti hkrati potrjuje, da kabelski internet uporablja vrhunsko tehnologijo, ki omogoča izredno visoke hitrosti dostopa do interneta. UPC je v Belgiji, na Nizozemskem in Švedskem že uvedel hitrosti dostopa 20 Mbps in več”, je dejal Vojko Rovere, Direktor družbe UPC Telemach d.o.o.. Dodal je še, da UPC Telemach poseduje tehnologijo EuroDOCSIS 2.0., ki je sposobna zagotavljati hitrosti prenosa nad 50 Mbps.

UPC Telemach bo vsem novim naročnikom, ki bodo podpisali pogodbo za 24 mesecev, omogočil priklop za 1 SIT, brezplačen najem modema, 3 ure brezplačnih računalniških inštrukcij na domu in enoletno brezplačno licenco za protivirusni program Panda Software Antivirus. Naročniki na MINI in STANDARD paket dobijo 1 IP naslov, 1 poštni naslov in 5 psevdonimov, naročniki na TROJKO 1 IP naslov, 3 e-poštne naslove in 10 MB prostora na disku za spletno predstavitev, naročniki na PETKO pa 1 IP naslov, 5 e-poštnih naslovov ter 20 MB prostora na disku za spletno predstavitev.

Med posebno jesensko akcijo “Čista petka”, ki bo trajala od 1. septembra 2005 do 31.oktobra 2005, bodo vsi, ki bodo postali naročniki na PETKO, plačevali mesečno naročnino prve tri mesece samo 6660 SIT. Študentje bodo imeli možnost izkoristiti 10% popust pri paketu MINI in STANDARD, dijaki pa pri paketu MINI. UPC Telemach bo ponujal nove pakete v vseh regijah, kjer je prisoten, če za to obstajajo tehnične možnosti.


Prijavi napako v članku