Twitter
08.03.2020 09:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Twitter testira čivke, ki izginjajo

Twitter testira čivke, ki izginjajo
Twitter testira čivke, ki izginjajo

Twiiter, po zgledu konkurence, testira novo lastnost, ki jo je poimenoval “fleets” – čivki, ki po določenen času izginejo. Snap, Facebook, Instagram in celo LinkedIn so svojim uporabnikom že ponudili začasne, “samouničjoče” objave in kot kaže, se jim bo pridružil tudi Twitter. V sredo, 4. marca 2020 je Twitter objavil novico, da so v Braziliji začeli s testiranjem nove lastnosti “Fleets”.

Nekateri aspekti nove lastnosti nam bodo poznani iz prej naštetih družbenih omrežij, ki tovrstne objave že uporabljajo. Tako kot v primeru Facebooka in Instagrama bodo “fleeti” objavljeni v krogih na vrhu časovnice uporabnika. Objave bodo izginile po 24-ih urah, omejene bodo na 280 znakov kot klasični čivki, uporabniki pa bodo lahko dodajali slike, videe in GIF-e. Ne bo pa možno “retweetati”, všečkati, ali javno odgovarjati na te objave. Uporabniki se bodo na objave odzvali preko direktnih sporočil, če bodo ta omogočena. Twitter bo nadaljnje korake glede nove lastnosti sprejel po analizi rezultatov v sklopu testiranja v Braziliji.

“V eni od zadnjih raziskav so nam uporabniki povedali, da bodo pogosteje objavljali spontane zgodbe, če bodo “Fleets” izginjali”, je v sporočilu za javnost povedal Mo Aladham, produktni menedžer pri Twitter Brasil. K temu je dodal še, da upa, da bodo novo lastnost uporabljali tudi in predvsem tisti, ki sicer niso najbolj pogosti uporabniki Twitterja.

Če spadamo med redne uporabnike Facebooka in Instagrama vemo, kako popularne so t. i. “Stories” kajne? Twitter se po popularnost praktično ne more primerjati s prej omenjeno konkurenco in zdi se, da so tudi pri vpeljavi dotične novosti nekoliko zamudili. Ali bodo s tem resnično uspeli pridobiti nove uporabnike ali vsaj spodbudili obstoječe, da bolj pogosto objavljajo svoje misli, ostaja vprašanje. Vsekakor pa Twitter ne bo uspel dohiteti konkurence, kljub novosti, če bo ta sploh zaživela.


Prijavi napako v članku