Računalništvo, telefonija
14.11.2019 12:00

Deli z drugimi:

Share

Tihi in učinkoviti projektorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja

.. Projektorji so v zadnjih letih lepo napredovali. Če želite projektor, ki vam bo dolgo služil in z njim ne boste imeli ne dela in ne dodatnih stroškov, je danes vse to mogoče ..
Tihi in učinkoviti projektorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja
Tihi in učinkoviti projektorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja

Projektorji so danes vrhunske naprave, močno prilagojene uporabniku. Ima jih vsaka izobraževalna ustanova, skoraj vsaka sejna soba, nekateri jih imajo tudi doma. V primerjavi s televizorji omogočajo veliko večjo sliko, enostavno jih lahko prenašamo naokoli, komunicirajo pa lahko tudi z drugimi napravami, kot so na primer pametni telefoni ali prenosni računalniki. Danes so projektorji primerni tudi za manjše prostore, saj lahko sliko prikazujejo tudi s krajših razdalj.

Projektorji NEC so najboljše, kar premore trg. Modela NP-PE455WL in NP-PE455UL sta zgolj dva predstavnika te, sicer velike družine. Njuna svetilnost je 4500 ANSI Lumnov, kar bo sliko zlahka preneslo na platno velikosti približno 3 x 1.9 m, če le ne bo preveč naravne dnevne svetlobe.

Projektorji imajo tudi možnost neposrednih predstavitev s telefona ali prenosnega računalnika, kar jih dela še posebej uporabne.

Laserska projektorja NEC PE455UL & PE455WL

Tiha projekcija, ki so jo razvili v podjetju NEC, je tišja od tiktakanja ure in skrbi za to, da so oči in ušesa uprta v predavatelja ter čute ne ovira moteči hrup. Nova serija PE, zgrajena na večkrat nagrajeni seriji P, prinaša vse prednosti za tiste, ki želijo imeti s projektorjem čim manj stroškov. Izboljšana funkcija MultiPresenter podpira predstavitve s pomočjo brezžične tehnologije in skupno rabo zaslona za do 16 naprav hkrati. Projektorja sta opremljena s tehnologijo prihodnosti z vhodi, ki podpirajo 4K pri 30 Hz. Če pri projektorju NEC PE455WL govorimo o naravni ločljivosti (Native Resolution) WXGA (1280 x 800), se lahko projektor PE455UL pohvali z WUXGA (1920×1200). Naravna resolucija ali največja resolucija je dejansko najboljša ločljivost slike.

Prednastavitve omogočajo prilagodljivo barvno tonsko korekcijo, da se slika pravilno prikaže na površinah, ki niso bele barve. Kot se za tovrstne projektorje spodobi, omogočata korekcijo horizontalne, navpične in diagonalne slike, tako da je ta poravnana, tudi če je projektor nastavljen pod kotom.

Hiter zagon omogoča uporabnikom začetek predstavitve v 3 do 4 sekundah, prav tako pa omogoča hiter izklop brez ohlajanja, da se zagotovi učinkovita poraba energije.

Oba projektorja imata seveda tudi HDMI vhode in USB pregledovalnik, ki omogoča predstavitev ali prikazovanje slik, shranjenih v formatu JPG neposredno s pogona USB brez računalnika.

Laserska projektorja NEC PE455WL in NEC PE455UL sta zasnovana za ničelno vzdrževanje v učilnicah in sejnih sobah oziroma kjer koli boste katerega od njiju imeli. Imata laserski svetlobni vir z dolgo življenjsko dobo, ki vam zagotavlja do 20.000 ur optimalnega delovanja.

Prednosti

Projektorja ne potrebujeta nobenega filtra, to pa jima omogoča neprodušno zaprta optika. Tehnologija LCD daje projektorjema impresivno in natančno sliko. Svetlost in briljantne barve so zagotovljeni, na stroške vzdrževanja pa lahko kar pozabite. Poleg tega je raven hrupa tovrstnega projektorja res zelo nizka in ne bo se vam zgodilo, da bo s svojim brnenjem preusmerjal pozornost. Zmogljivi zvočniki zagotavljajo glasnost, ki bo zadostovala za večino učilnic in konferenčnih dvoran. Vsestranske lastnosti omogočajo enostavno namestitev projektorja, poleg preprostosti pa boste lahko tudi nekaj prihranili.

Za več informacij se obrnite na www.acord-92.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več