Telefoni
11.05.2017 11:37
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Težko pričakovani iPhone 8 ne bo zamudil

Težko pričakovani iPhone 8 ne bo zamudil
Težko pričakovani iPhone 8 ne bo zamudil

Čeprav se na spletu širijo govorice, da Apple oktobra letos še ne bo ponudil v prodajo pametnega mobilnega telefona iPhone 8, to ne drži. Novičarski portal Economic Daily News je namreč pred kratkim potrdil, da bo Apple svojega novega paradnega konja ponudil v prodajo brez napovedanih zamud. To so zanj potrdila podjetja TSMC, Zhen Ding Technology, Kinsus Interconnect Technology in proizvajalec baterij Simplo Technology, ki bodo z množičnim izdelovanjem delov za novi iPhone začeli že prihodnji mesec.

Ključno vlogo pri vsem tem bo imelo podjetje TSMC, ki pripravlja novi mobilni procesor A11. Ta naj bi bil vsaj za polovico zmogljivejši v primerjavi z zdajšnjim, kar bo uporabnikom nedvomno prineslo boljšo uporabniško izkušnjo. Za sestavo novega iPhona bodo poskrbela Applova partnerska podjetja, med drugim Foxconn Electronics, Winstron in Pegatron.

Poleg zmogljivejšega procesorja bo novi iPhone opremljen še s sistemom za brezžično polnjenje baterije. Apple bo po vsej verjetnosti uporabil tehnologijo QI, ki je že močno prisotna v številnih mobilnih napravah. Čitalnik prstnih odtisov pa bo po vsej verjetnosti postavljen na hrbtno stran naprave, kar naj bi poenostavilo postopek odklepanja zaslona. Za zajem fotografij bosta na voljo dva digitalna fotoaparata, postavljena v navpični smeri z bliskavico LED, kar bo Applovim inženirjem omogočilo lažjo razporeditev strojnih komponent znotraj ohišja.


Prijavi napako v članku