Računalništvo, telefonija
17.03.2020 12:50
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Termalne kamere za preprečevanje in nadzor epidemij

Leto 2020 si bomo zagotovo zapomnili po izbruhu koronavirusa (Covid-19), ki nam kroji in nam je močno spremenil vsakdan. Do danes je ta izredno nalezljiv virus zahteval veliko življenj po vsem svetu - na Kitajskem, Japonskem, v Italiji, Južni Koreji …
Termalna kamera podjetja Dahua deluje tako, da lahko na daljavo izmeri telesno temperaturo mimoidočega.
Termalna kamera podjetja Dahua deluje tako, da lahko na daljavo izmeri telesno temperaturo mimoidočega.

Dahua Technology, vodilni svetovni ponudnik storitev video nadzora, s svojo tehnologijo omogoča preprečevanje in nadzor epidemij – tudi koronavirusa. Tako so se pridružili prizadevanju vsega sveta, da bi virus čim prej omejili in zmanjšali njegov vpliv na človeštvo. Odkar je podjetje 24. januarja poslalo prvo serijo termalnih kamer na najbolj prizadeto območje – v kitajski Wuhan – so bile kamere podjetja Dahua nameščene na več 10000 lokacij na Kitajskem, vključno z letališči, nakupovalnimi središči, bankami in raznimi drugimi lokacijami. Danes je njihove rešitve mogoče najti na dveh velikih evropskih letališčih v Turčiji in na Poljskem.

Kamera, ki meri telesno temperaturo

Termalna kamera podjetja Dahua deluje tako, da lahko na daljavo izmeri telesno temperaturo mimoidočega. Tako kamere hitreje in bolj natančno izmerijo telesno temperaturo v primerjavi s tradicionalnimi načini merjenja. Hkrati izvemo temperaturo človeškega telesa brezkontaktno, tako pa je tudi možnost prenosa virusa manjša.

Če želite izmeriti telesno temperaturo 5000 ljudi, boste z napravo, s katero temperaturo merite na čelu, potrebovali približno 4,2 ure, saj bo merjenje za vsakega posameznika trajalo vsaj 3 sekunde. S toplotno kamero Dahua boste za merjenje temperature 5000 ljudi potrebovali zgolj 30 minut, saj boste lahko temperaturo izmerili 3 osebam na sekundo.

Kamero odlikuje tudi visoka natančnost, odstopanje je možno za zgolj 0,3 stopinje Celzija. »Termalne kamere Dahua so nam pomagale odkriti nekaj primerov suma virusa v samo nekaj urah delovanja, kar zelo cenimo,« je dejal uporabnik iz Hong Konga.

Rešitev podjetja Dahua tako pomaga preprečevati in nadzorovati epidemijo na letališčih, železniških postajah, v bolnišnicah, šolah in drugih krajih, kjer se nahaja množica ljudi.

Kamere so idealne prav zaradi visoke natančnosti, prilagodljivosti, učinkovitosti in enostavne uporabe.

Za več informacij pišite na barbara.bencic@dahuatech.com


Prijavi napako v članku