Računalništvo, telefonija
26.10.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Televizija, ki ve, kaj radi gledate

.. Med televizijo, kot smo jo poznali še pred leti in televizijo, kot jo poznamo danes, z vidika uporabniške izkušnje težko vlečemo vzporednice. Danes je bolj podobna spletu in storitvam na zahtevo, pri T-2 pa so naredili še korak naprej ..
Televizija, ki ve, kaj radi gledate
Televizija, ki ve, kaj radi gledate

Zagotovo je vsem zelo znano iskanje vsebin po nešteto programih na domači televiziji, med katerimi za mnoge sploh ne vemo, da jih imamo. Kar naenkrat se znajdemo v začaranem krogu iskanja, ne da bi dejansko našli, kar nas zanima.

A časi se spreminjajo in tudi televizije so postale pametne, izbira vsebin pa preprosta in predvsem učinkovita. Edini pogoj je, da imate doma ponudnika, ki ima tako dodelano uporabniško izkušnjo, da bo gledanje televizije postalo čisti užitek. Pri T-2 so to izpilili do potankosti.

Vsakdo si lahko ustvari svoj profil

Vstopna točka T-2 televizije je domači zaslon, ki se prikaže ob prižigu, vedno pa vam je na voljo s pritiskom na zeleni gumb na daljinskem upravljalniku. Televizija vam na domačem zaslonu ponudi vsebine po vašem okusu in gledalskih navadah. Tako se lahko poslovite od dolgočasnega iskanja vsebin, saj bo imela televizija vedno rešitev, prilagojeno prav vam. Nam se je takoj zastavilo vprašanje, kaj se zgodi, če televizijo uporablja več družinskih članov. Bo očetu med predlaganimi vsebinami prikazovalo risanke? Nikakor. Vsakdo si namreč lahko ustvari svoj profil in lasten domači zaslon.

Na njem imate vse, kar potrebujete. Na levi strani izbirate med možnostmi Glej TV, TV programi, Videoteka in Moji posnetki, na desni pa so po kategorijah razporejene vsebine:

  • Priporočamo – te ustrezajo preteklim gledalskim navadam.
  • Ne zamudite – opomnik za prihajajoče vsebine, da ničesar ne boste zamudili.
  • Nazadnje gledano – vsebine, ki ste jih gledali nazadnje.

Ste ljubitelj TV serij? Potem vam je rešitev pisana na kožo. Navdušeni boste nad novimi kategorijami, saj vam bo televizija priporočila serije, ki ustrezajo vašemu okusu. V kategoriji Ne zamudite pa vas bodo vedno čakala nova nadaljevanja, ki jih še niste gledali.

Ne gledate serij, vneto pa spremljate šport? Tudi za športne navdušence velja, da bodo prihajajoče tekme našli na enem mestu, prav tako jih bo televizija predlagala glede na pretekle oglede.

Pregledovali boste lahko vsebine po žanrih, imeli pregled nad tem, kaj ste gledali nazadnje, kaj je trenutno najbolj gledano, ogledali si boste lahko, katere športne vsebine in vsebine za otroke so na voljo in katere so top oddaje tedna.

Serija se je zaključila, kaj zdaj?

Po ogledu vam T-2 televizija vedno predlaga nadaljnji izbor vsebin. Če spremljate serijo, vam bo televizija prikazala naslednji del, če je na voljo, pa tudi žanrsko podobne serije. Po ogledu filma vam bo prikazala predloge, ki bodo žanrsko ustrezali pravkar gledani vsebini.

Ne veste, kaj bi gledali?

Iskanje vsebin po televiziji je bilo včasih dobesedno zapravljanje časa. Danes televizija poskrbi za bolje izkoriščen čas, saj to naredi namesto vas – in če si priznate ali ne, je pri tem tudi bolj učinkovita. Podobni žanri in novi predlogi so dostopni z eno tipko. Nikoli ni bilo enostavneje.

Izpopolnjen časovni zamik

A to je šele začetek, saj T-2 televizija ponuja še veliko več. T-2 kot prvi operater v Sloveniji ponuja programe v ločljivosti 4K. Poleg tega je televizija hitro odzivna, preskok med programi pa skoraj neopazen. Enoten uporabniški vmesnik poskrbi, da vas na vseh napravah pričaka enak prikaz vsebin.

Večina vas pozna funkcijo časovnega zamika. Tako lahko gledamo tudi oddaje za nekaj dni nazaj, prevrtimo oglase in podobno. Pri T-2 so naredili še korak naprej. Vmesnik namreč prikazuje slike med prevrtavanjem in omogoča premikanje po časovnem traku s slikami vsebine TV oddaje, filma ali športnega dogodka. Slika je zajeta vsakih 10 sekund, da boste lažje našli, kar vas zanima. Na ta način boste lahko zelo natančno videli, na katerem delu predvajane vsebine boste nadaljevali ogled. In kar je morda še najbolje – do funkcij časovnega preskoka dostopate neposredno preko multimedijskih tipk na daljincu.

Modri gumb nas je takoj prepričal

Nas je od vsega najbolj navdušil Modri gumb – poslastica za ljubitelje športa. Kako deluje? Pritisnete moder gumb in si s seznama ključnih dogodkov nogometne tekme (ali katerega koli drugega športa) izberete tistega, ki bi si ga radi ponovno ogledali. Tam so zbrani goli, priložnosti, začetki polčasov in podobno. Ljubitelji smučanja ali na primer atletike si lahko ogledajo samo izbrani nastop slovenskega predstavnika. Iskanje ključnih trenutkov športnih dogodkov postane res otročje lahko in hitro.

Prav tako boste lahko odslej snemali več vsebin hkrati in si jih ogledali, ko boste imeli čas.

Imate pametni televizor? Toliko bolje

Če imate doma pametni televizor, si lahko nanj naložite aplikacijo in televizijo upravljate le z enim daljincem, vmesnika pa sploh ne potrebujete. Če vaš televizor ni pameten, pa imajo za vas rešitev v obliki multimedijskega predvajalnika, ki ga spremeni v pametnega.

T-2 tv2go

Na sporedu je pomembna tekma ali oddaja, ki je res ne želite zamuditi in gledati posnetka. Rešitev je tv2go, s pomočjo katerega lahko vsebine spremljate na svoji mobilni napravi ali računalniku. Na voljo je tudi časovni zamik, tako da tudi na poti svoje televizije ne boste pretirano pogrešali.

Televizija in sama izkušnja gledanja programov sta se močno spremenili, na srečo uporabnikov na bolje. In prav zaradi opisanih rešitev bo televizija v naših domovih ostala ena najbolj priljubljenih in obleganih naprav. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem T-2 d.o.o
Za več informacij so vam na voljo pri T-2 d.o.o
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

t-2-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem T-2 d.o.o? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Kaj počnejo? servisirajo in prodajajo računalniško opremo, svetujejo pri nakupu in uporabi računalniške opreme, popravljajo industrijsko in laboratorijsko opremo, procesne računalnike. Kdaj ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več