Računalništvo, telefonija
04.01.2006 10:10

Deli z drugimi:

Share

Telekomunikacjo Polska s svetom integriranih IP komunikacij

Podjetji Italtel, vodilni razvijalec in integrator izdelkov in storitev za IP omrežja prihodnje generacije, in Cisco Systems, svetovno vodilno podjetje pri omrežnih rešitvah za internet, sta bili s strani TP, največjega poljskega telekomunikacijskega operaterja, izbrani za implementacijo rešitve prehoda PSTN v njihovem večstoritvenem IP omrežju. Ta infrastruktura bo podjetju TP omogočila, da strankam ponudi storitve VoIP in hiter internetni dostop.

Konkretno bo Italtel podjetju TP dobavil svoje strokovne storitve, vključno s sistemsko integracijo. Svoje obsežne izkušnje so razvili prek sodelovanja z velikimi nacionalnimi in mednarodnimi operaterji. Učinkovitost in robustnost predlagane Italtelove platforme je bila namreč preizkušena v drugih omrežnih infrastrukturah, ki imajo zmogljivost komercialnega prometa do 500 milijard glasovnih minut letno. To je podkrepljeno tudi z dejstvom, da so nekateri največji dobavitelji v Veliki Britaniji, Franciji, Italiji, Španiji in Belgiji že vpeljali Italtelovo platformo.

“Še posebej smo zadovoljni z dejstvom, da se je podjetje TP odločilo vpeljati našo tehnologijo v svoje nacionalno omrežje,” je povedal Antonio Cassese, podpredsednik za mednarodne trge pri podjetju Italtel, in dodal: “Zavedamo se, da celoten trg Vzhodne in Srednje Evrope ni zgolj dinamičen, temveč je tudi sprejemljiv za nove komunikacijske tehnologije. Podjetju TP ponujamo tehnološko in sistemsko partnerstvo pri razvoju novih komunikacijskih storitev z uporabo IP protokola in prenos izkušenj ter znanj, ki smo jih pridobili na evropskem trgu programskih stikal. Naše vodilno mesto na trgu nam v zadnjem letu nenehno potrjujejo tudi vse ključne analize trga. Pri Italtelu smo tako prepričani, da smo najbolje opremljeni za zagotavljanje postopnega, zanesljivega in konkurenčnega prehoda s tradicionalne arhitekture PSTN na integrirana IP omrežja prihodnosti.”

“Naša ekipa pri Cisco Poland je zadnjih šest let tesno sodelovala s podjetjem TP in današnja napoved prikazuje naš nadaljnji napredek v hitro razvijajočih se regijah kot sta Srednja in Vzhodna Evropa,” je povedal Ghazi Atallah, direktor sektorja ponudnikov storitev v rastočih trgih pri podjetju Cisco Systems, ter dodal: “Po vsej Evropi gradimo močno tržno prisotnost za naše skupne rešitve s podjetjem Italtel, in sicer prek tesne integracije naših tehnologij in združenih izkušenj, s katerimi strankam pomagamo razvijati arhitekture IP omrežij prihodnje generacije.

Omrežna rešitev za podjetje TP temelji na Italtelovem programskem stikalu i-SSW in univerzalnem prehodu Cisco AS5400 Series ter ponuja pomembne prednosti pri omrežni nadgradljivosti, optimizaciji stroškov, upravljanju omrežja (OpEX), celoviti združljivosti z omrežji TDM ter možnosti vpeljave in razvoja storitev z dodano vrednostjo.


Prijavi napako v članku