Igre
13.11.2020 09:52
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

xCloud poskusno na voljo še v štirih državah

xCloud poskusno na voljo še v štirih državah
xCloud poskusno na voljo še v štirih državah

Če ste v zadnjem času spremljali novice s področja videoiger, potem veste, da ta trenutek ni bolj vroče teme kot je Stadia. Gre za storitev podjetja Google, s katero namerava tehnološki velikan po vzoru storitev za pretakanje video in glasbenih vsebin spremeniti prihodnost igranja videoiger. Za enako potezo so se odločili tudi pri podjetju Microsoft, saj njegovi inženirji intenzivno delajo na oblačni storitvi xCloud.

Poskusna različica spletne igričarske storitve Microsoft xCloud bo kmalu na voljo v dodatnih štirih državah, in sicer na Japonskem, v Avstraliji, Braziliji in Mehiki. To pomeni, da se storitev razvija in bo prej ali slej na voljo še drugim ljubiteljem iger po svetu. Za ta namen so pri podjetju Microsoft pripravili celo namensko aplikacijo za Android, ki je na voljo na povezavi bit.ly/rac-xcloud.

Uporabniki, ki trenutno preizkušajo Microsoftovo oblačno spletno storitev xCloud, imajo brezplačen dostop do številnih zanimivih iger. Med njimi najdemo igre, kot so Minecraft Dungeons, Halo: The Master Chief Collection in Forza Horizon 4. Kmalu pa bodo na voljo še igre, kot so Black Desert, PlayerUnknown’s Battlegrounds in Yakuza 0. Upajmo, da bo omenjena storitev kmalu na voljo tudi pri nas.


Prijavi napako v članku