Računalništvo, telefonija
09.08.2019 20:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Stereo sistem z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno

Nova serija pri Cambridge Audio, za vse tiste, ki iščete najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.
Kaj so z novo serijo AX zakuhali pri Cambridgu?
Kaj so z novo serijo AX zakuhali pri Cambridgu?

Po dvanajstih ustvarjalnih mesecih podjetja Cambridge Audio so po izdaji nove serije Edge višjega razreda z ojačevalcem, mrežnim predvajalnikom ter močnostnim ojačevalnikov, z novim gramofonom Alva TT, ki omogoča tudi Bluetooth povezljivost, izdali še novo cenovno ugodno serijo AX.


Serija, ki je bila ustvarjena kot vstopni razred za poslušanje Hi-Fi glasbe, je sestavljena iz dveh CD predvajalnikov, dveh stereo ojačevalnikov in dveh ojačevalnikov – FM/AM stereo sprejemnikov, večina za manj kot 500€ (AXR100 – 549€).


Pri reviji What Hi-Fi so pod roke dobili ojačevalnik AXA35, ki je del nove serije AX, z namenom, da bi slišali, kaj so pri Cambridgu ponovno zakuhali. Ta nova naprava, ki je na trgu pozicionirana v cenejši cenovni razred, je narejena po starem Cambridgovem kopitu, kar omogoča kvaliteten zvok po odlični ceni. Velja za vsestranski ojačevalnik, kar mu omogoča širok spekter uporabe. Obliko so naredili preprosto in elegantno, kar je razumljivo, da za tako ceno niso preveč eksperimentirali z nekimi posebnimi dizajni. Pomankljivost, ki so jo izpostavili, je pomankanje Bluetooth povezljivosti, kar pa spet ni nič čudnega, saj so gledali predvsem na cenovno konkurenčnost na trgu.


Če želite še Bluetooth povezljiovst boste morali izbrati AXR85/100 ojačevalnik in FM/AM stereo sprejemnik, ki se ponaša s spoštljivimi 85/100 watti moči na kanal, priključkom za nizkotonski zvočnik, priključke za set zvočnikov, analogne in digitalne priključke, phono stopnjo, RDS in 3.5mm AUX priključek.


Pri reviji Forbes.com pa so testirali AXA35 v kombinaciji AXC35CD, kjer jih navdušila predvsem kvaliteta zvoka, ki jo dobite po tej ceni. Priporočajo vsem, ki si želijo cenovno ugoden sistem in niso preveč zahtevni. Toplo priporočajo v kombinaciji z gramofonom in s knjižnimi zvočniki cenejšega razreda (Cambridge Audio Aero 2, KEF Q150, ELAC BS 63.2, Monitor Audio Bronze 2, …), saj so odličen začetniški paket za vse, ki si želijo kakovostnega zvoka.


Več informacij na www.digitalija.si


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več