Računalništvo, telefonija
28.02.2019 06:55

Deli z drugimi:

Share

Ste že preizkusili Google Duo v spletni različici?

Storitev Google Duo lahko odslej uporabljamo tudi v spletnem brskalniku.
Storitev Google Duo lahko odslej uporabljamo tudi v spletnem brskalniku.

Če še ne uporabljate storitve Google Duo, vam priporočamo, da jo preizkusite, saj je prepričala že na stotine milijonov uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android ter Apple. Storitev Google Duo je uporabnike mobilnih naprav navdušila predvsem zaradi tega, ker za opravljanje video klicev ne zahteva nobenih posebnih uporabniških računov, ampak zadošča le telefonska številka. Poleg tega storitev uporablja kar telefonski imenik v telefonu, kar še dodatno poenostavlja uporabo. Video klic s storitvijo Google Duo lahko vzpostavimo že v nekaj sekundah, ti pa so varni pred spletnimi nepridipravi, saj so neprestano šifrirani. Za nameček se kakovost videoposnetka prilagaja trenutni povezavi v svetovni splet, preklapljanje med omrežji pa je samodejno.

Medtem ko smo doslej za uporabo Googlove storitve Duo morali imeti pametni mobilni telefon, danes temu ni več tako. Priljubljena storitev je namreč na voljo tudi kot spletna storitev, kar pomeni, da za njeno uporabo potrebujemo zgolj spletni brskalnik. Poleg tega tu ne potrebujemo nikakršnega skeniranja kod QR ali pa preverjanja telefonskih številke, saj zadošča, da se zgolj prijavimo z uporabo našega Googlovega uporabniškega račina.

Spletna različica storitve Google Duo že vsebuje vse naše stike, kar je seveda dovolj, da izberemo želeno osebo za začetek pogovora. Pri uporabi možnosti video klepeta lahko tu izbiramo med celozaslonskim načinom ali pa manjšim oknom, ki je seveda bolj kot ne prilagojen zaslonom mobilnih naprav. Spletno različico klepetalnice Google Duo lahko preizkusite s klikom na spletno povezavo https://duo.google.com/.


Prijavi napako v članku