Računalništvo, telefonija
26.10.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Uberjevi vozniki zelo redko dobijo napitnino. Razlog?

V študiji navajajo, da skoraj dve tretjini Uberjevih potnikov voznikom ne plačuje napitnin.
Uberjevi vozniki zelo redko dobijo napitnino. Razlog?
Uberjevi vozniki zelo redko dobijo napitnino. Razlog?

Samo 1 odstotek Uberjevih kupcev vedno plača napitnino, skoraj 60 odstotkov pa tega ne stori nikoli, kaže nova raziskava Nacionalnega urada za ekonomska raziskovanja (NBER). Povprečna napitnina znaša 50 centov. Tisti, ki plačajo napitnino, vozniku vedno pustijo več kot 3 ameriške dolarje. Voznika ali voznico raje nagradijo moški, napitnino pa pogosteje dobijo voznice.

Dajanje napitnin že dolgo časa buri duhove, še posebej v povezavi s podjetji, kot je Uber. Pri slednjem so se dolga leta otepali možnosti, da bi svoji aplikaciji dodali možnost plačila napitnine. Pri tem so trdili, da bi to preveč otežilo dojemanje uporabniške izkušnje. Toda Uber se je sčasoma le uklonil pritiskom in zdaj vozniki vsako leto z napitninami zaslužijo na stotine milijonov dolarjev. Zadnja študija NBER o plačilu napitnin pri Uberju pa bo zagotovo še malce razpihala žerjavico na tem področju.

Pod študijo so se podpisali Bharat Chandar z univerze Stanford, Uri Gneezy s kalifornijske Univerze, John List, nekdanji glavni ekonomist Uberja, ki je zdaj v Lyftu, in Ian Muir, sedanji direktor Lyfta. Vloga omenjenih raziskovalcev je pomenljiva in s točno določenim namenom: poleg združevanja analiz z ogromno količino podatkov s poskusi na terenu je ekipa dejansko pomagala podjetju Uber uresničiti možnost plačila napitnine v aplikaciji, ki so jo predstavili že junija 2017. Analizirali so lahko podatke več kot 40 milijonov voženj.

Podatke so zbirali 4 tedne. Ugotovili so, da v približno 16 % Uberjevih voženj potniki ne plačajo napitnine. Velika večina potnikov, kar 60 % jih napitnine nikoli ne da. Napitnino po vsakem potovanju vozniku nameni le 1 % potnikov. Ostali potniki dajo napitnino v približno 25 % vseh potovanj.

Slabo plačevanje verjetno izvira iz oblike aplikacije. Vsa plačila se namreč izvajajo v njej, potniki pa po koncu vožnje enostavno izstopijo in pozabijo na podrobnosti. “Ker je bilo vprašanje napitnin izključeno iz aplikacije, potniki nanjo niso bili pozorni,” je poudaril Gneezy. “Mislim, da dobijo vozniki pri Uberju manj napitnin kot vozniki običajnih taksijev, kjer poteka nagrajevanje iz oči v oči,” je še dodal v sporočilu preko e-pošte. “V nekem smislu menim, da je to tudi prav. Potniki ne bodo nagradili voznika avtomatično, temveč le, če bodo z vožnjo zadovoljni. Napitnine so zato spodbuda voznikom.”

Chandar je opozoril, da so podatki iz leta 2017 in da jih je mogoče razumeti kot zastarele. “Glede na izsledke ni jasno, da bi morali ljudi spodbuditi k plačevanju napitnin,” je še dodal.

Zanimiva dejstva

Raziskovalci so prišli tudi do drugih zanimivih ugotovitev. Potniki, denimo, ki imajo oceno pet zvezdic, dajo napitnino dvakrat pogosteje kot potniki z oceno 4.75. Prvi dajo tudi več kot 14 % višjo napitnino. Raziskovalna skupina je opazila tudi pomembne povezave med spolom in dajanjem napitnine. Moški potniki plačajo v povprečju kar 23 % višje napitnine kot ženske, rezultat pa je v veliki meri posledica dejstva, da moški pogosteje plačajo napitnino kot ženske (približno 19 % pogosteje). Poleg omenjenega so ženske voznice pogosteje deležne nagrade – dejstvo ni povezano s spolom potnika. Moški (ženske) dajo napitnino ženski voznici za skoraj 12 % (11 %) več kot moškemu vozniku.

Uber ima sicer “bogato zgodovino” možnosti dajanja napitnin. Travis Kalanick, nekdanji izvršni direktor in soustanovitelj Uberja, se je možnosti za napitnine v aplikaciji upiral z vsemi štirimi. Šele po škandalu leta 2017 in po grožnji, da bo “letel” iz službe, je podjetje popustilo in dodalo možnost v svojo aplikacijo. Pred tem so se uvedbe napitnin branili z vso silo. “Ljudje se v splošnem obnašajo tako, da določene osebe nagradijo bolj kot druge, kar je krivično,” so se branili pri Uberju. “To pomeni, da sta dve osebi, ki zagotavljata isto raven storitve, plačani različno. Pri Uberju pa vozniki vedo, da zaslužijo enak znesek za isto potovanje, ne glede na to, kdo so ali od kod prihajajo,” zaključujejo.

Kmalu so očitno spremenili taktiko. Leto po tem, ko so omogočili dajanje napitnin v aplikaciji, so se malce pohvalili z dejstvom, da so njihovi vozniki v ZDA in Kanadi zaslužili več kot 600 milijonov dolarjev samo iz naslova napitnin. Ta številka se je od takrat le še povečala: po navedbah tiskovnega predstavnika so v zadnjih dveh letih vozniki Uberja zaslužili skoraj dve milijardi dolarjev – v obliki napitnin. “Zavezani smo k razvoju in izboljšanju funkcij, ki pomagajo odkriti in omiliti pristranskosti na naši platformi,” je sklenil njihov tiskovni predstavnik.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več