Računalništvo, telefonija
10.01.2018 17:45

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte Sunflower, robotski senčnik, ki predvaja glasbo in deluje kot varnostna kamera

Spoznajte Sunflower, robotski senčnik, ki predvaja glasbo in deluje kot varnostna kamera
Spoznajte Sunflower, robotski senčnik, ki predvaja glasbo in deluje kot varnostna kamera

Ja, prav ste prebrali, letošnji CES je postregel še z eno zanimivo novostjo, in sicer robotskim senčnikom, ki se premika s soncem, predvaja glasbo in celo deluje kot varnostna kamera. Edina slaba lastnost – stane 8000 ameriških dolarjev. Kot kaže so tudi senčniki zajadrali v “high-tech” vode in senčnik Sunflower podjetja Shadecraft je lep dokaz, da je temu res tako.

Ključne prednosti senčnika Sunflower:

  • Sunflower je robotski senčnik, ki se giblje s soncem, kar pomeni, da smo po njim vseskozi v senci in za to nam sploh ni potrebno skrbeti;
  • senčnik ima vgrajeni avdio sistem, varnostno kamero, lahko ga pa uporabimo še kot Wi-Fi vročo točko.

CES je kot največji svetovni sejem elektronike znan po tem, da je odlična priložnost za mlada start-up podjetja, ki iščejo svoj prostor po soncem tehnologije. V torek je ta prostor dobesedno našel start-up Shadecraft, ki je predstavil svoj prvi produkt Sunflower, robotski senčnik. Po pričakovanjih je tudi letošnja izdaja CES-a postregla z nekaj vrhunski izdelki robotike in Sunflower je zagotovo eden teh.

Da gre resnično za nekaj več kot zgolj za navadni senčnik smo do zdaj verjetno že spoznali. Polni se namreč preko solarnih celic, hkrati pa cel čas sledi soncu. Torej dvojna zmaga za uporabnika. Shadecraft pa je s svojim senčnikom zajadral tudi v polje “pametnega doma”, namreč Sunflower se lahko poveže z domačim Wi-Fi omrežjem in je hkrati kompatibilen s pametnimi napravami kot so Amazon Alexa in Google Assistant. Poleg tega, da robotski senčnik sam sledi soncu, lahko z njim upravljamo tudi sami preko izpostavljenih asistentov. Prej smo omenili avdio sistem, ki je vgrajen v senčnik. Gre za Harmon Kardon zvočnike, preko katerih lahko predvajamo glasbo ali celo priključimo mikrofon.

Varnostna kamera, ki je vgrajena v drog senčnika sicer ne slovi po kvaliteti slike, je pa povsem dovolj, da se dobro razločijo recimo obrazi, če bi se slučajno znašli v neljubi situaciji, ko bi morali preko posnetko v te kamere ugotavljati, kdo so bili “tisti” nepridipravi.

Do 15. januarja bo senčnik Sunflower stal $5.200, po tem pa bo normalna cena senčnika okrog $8.000. Glede na vse naštete lastnosti, ki jih ponuja podjetje Shadecraft, cena niti ni tako zelo nerealna kajne?


Prijavi napako v članku