Računalništvo, telefonija
Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
23.11.2023 11:30

Deli z drugimi:

Share

Najeti ali kupiti tiskalnik oziroma večnamensko napravo? Kaj izbrati?

Kaj svetujejo strokovnjaki korporacije Brother v današnjem času?

Vsak uporabnik bi se moral dandanes vprašati, kakšno napravo za tiskanje potrebuje. Pomembno je tudi vprašanje, ali jo kupiti ali najeti.

Optimizacija tiskanja lahko privede do precejšnjega znižanja stroškov povezanih s tiskanjem, zato je pomembno, kako se boste odločili. Vsekakor je najprej pomembno oceniti, kakšne so vaše potrebe, kako je z varnostjo in nenazadnje, ali želite biti trajnostno naravnani ali ne.

Zmotno je mišljenje, da za domačo uporabo ali malo pisarno ni pomembno, kakšno napravo kupimo. Tudi za domačo uporabo je pomembno, da kupimo napravo, ki ima zelo dobro razmerje med ceno naprave in kasnejšim stroškom nakupa potrošnega materiala.

Običajno potrošniki kupijo najcenejšo napravo, ki je v tistem trenutku oglaševana. V večini primerov je to barvna brizgalna naprava. S tem sicer ni prav nič narobe, saj so današnje brizgalne naprave za domačo uporabo že zelo zmogljive in kakovostne. Vendar pa potrošniki ne pomislijo, da bodo stroški nakupa že prvih črnilnih kartuš presegli ceno naprave, pa še to le za nekaj 100 izpisov. Torej je že tukaj pomembno izbrati napravo, ki je nekoliko dražja, ima pa cenovno zelo ugodne barvne kartuše oziroma sedaj že kar plastenke z barvo.

V primeru Brotherja so to tako imenovane naprave InkBenefit plus, ki imajo barvne rezervoarje, v katere iz plastenk enostavno nalijete barvo. Nudijo od 5000 do 7500 izpisov z eno plastenko, kar je izjemno ugodno.

Za tiste, ki ne potrebujejo barvnega tiska, so zelo primerne laserske črno-bele naprave serije TonerBenefit. Podobno kot pri brizgalnih napravah tudi pri slednjih velja, da so nekoliko dražje ob nakupu – tudi zato, ker imajo priložene polne tonerje. Ti tonerji pa so izjemno ugodni. Ko jih boste kasneje znova potrebovali, je maloprodajna cena za 1500 ali 2000 izpisov le 24 €.

Torej so tovrstne naprave zelo primerne za domačo uporabo in manjše pisarne z do tremi zaposlenimi. Z uporabo teh naprav pa boste tudi trajnostni in prijazni do okolja, saj ob velikih količinah barve Brother ponuja tudi brezplačno pošiljanje / vračilo praznih kartuš in tonerjev preko Pošte Slovenije.

Ko govorimo o večjih podjetjih in organizacijah, pa je res pomembno pomisliti, kakšna je povprečna količina tiska na posamezno napravo, kako hitro želimo, da se neko opravilo natisne, koliko ljudi bo napravo uporabljalo, kakšne so varnostne zahteve in koliko se želite z napravami ukvarjati.

Načeloma je že kar znano, da je najboljša rešitev upravljanje tiska (MPS – Managed Print Services), saj to prinaša rešitev zunanjih izvajalcev, ki skrbijo za servisiranje in vzdrževanje ter tehnično podporo, poleg tega pa še dostavljajo potrošne materiale.

Na ta način se podjetja osredotočijo na svoje poslovanje in se jim ni treba ukvarjati s tiskalno floto.

Ali bo podjetje naprave kupilo ali najelo, v bistvu ni pomembno, saj je cenovna računica zelo podobna. Drugače je pri podjetjih, ki imajo presežek sredstev in jim obratni kapital ne predstavlja težave. Takšno podjetje naj naprave raje kupi kot najame, saj bo prihranilo pri stroških financiranja.

Vsekakor pa je po mnenju predstavnikov korporacije Brother pomembno, da podjetje sklene vzdrževalno pogodbo in plačuje stroške tiskanja po izpisu, saj je to popolnoma predvidljivo. Poleg tega vse morebitne težave in menjavo potrošnih materialov izvaja zunanji izvajalec, zato se lahko IT osebje posveti drugim izzivom.

Pri Brotherju trdijo, da so v zadnjih letih z nenehnim razvojem naprav in rešitev, poslušanjem uporabnikov, konstantno usmeritvijo, razvojem in šolanjem partnerske mreže ter nenazadnje s stalnimi inovacijami postali najbolj celostni ponudnik upravljanja tiskanja (MPS) skupaj s partnerji, ki so izšolani in akreditirani za tovrstne projekte.

Ne verjamete? Stopite v kontakt s predstavnikom Brotherja ali enim od spodnjih partnerjev in se prepričajte. Več pa na www.brother.si. (P.R.)

MPS akreditirani partnerji in pooblaščeni servis

DolenjskaGorenjskaOsrednjeslovenskaPrimorskaŠtajerska in pomurska
DobraTrgovina, TrebnjeMelom, TržičBetabiro, Darko Mavrin, LjubljanaMA-KO, AjdovščinaBiroplast Solutions, Črenšovci
IBS Biro, Novo mestoArhComp, Škofja LokaBiring IT, LjubljanaBironet – Stanko Germauc, Maribor
Misol, LjubljanaLemit plus, Rimske toplice
ProfiServis, Ljubljana
Secop, Ljubljana
Tift, Ljubljana

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Brother tiskalniki laserski tiskalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BROTHER CEE GmbH
Za več informacij so vam na voljo pri BROTHER CEE GmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

brother_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BROTHER CEE GmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več