Monitorji
02.06.2010 13:01

Deli z drugimi:

Share

Sonyjev 11,7-palčni zaslon OLED za televizorje

Televizorji OLED obetajo kakovostnejši prikaz slik in filmskih posnetkov.
Televizorji OLED obetajo kakovostnejši prikaz slik in filmskih posnetkov.

Tehnologija OLED je med uporabniki večpredstavnostnih naprav zelo priljubljena, saj ponuja izredno visoko kakovost izrisa slik in nizko porabo električne energije. Izjemno priljubljena tehnologija bo kmalu kot nalašč tudi za spremljanje televizijskih programov, saj je podjetju Sony uspelo pripraviti zaslon OLED z 11,7-palčno oziroma 30-centimetrsko diagonalo, ki ima ob »normalni« uporabi zagotovljeno kar desetletno življenjsko dobo.

Novi zaslon računalniškega giganta lahko izrisuje slike z ločljivostjo do 960 x 540 točk. Novinec je povsem primeren tudi za nekoliko svetlejše prostore, saj njegovo kontrastno razmerje znaša milijon proti ena, svetilnost pa 600 ANSI lumnov. Za prikaz barv ima zaslon na voljo 10-bitno barvno paleto. Zaradi nizkega odzivnega časa je novinec kot nalašč tako za predvajanje visokoločljivih večpredstavnostnih vsebin kot igranje računalniških iger.

Ker je novi zaslon OLED podjetja Sony šele prototip je težko napovedati, kdaj bo na voljo v prosti prodaji. Tudi o njegovi dobavljivosti in ceni je še prezgodaj govoriti. Če pa gre verjeti spletnim govoricam, potem naj bi se maloprodajne cene televizorjev, opremljen z novim zaslonom podjetja Sony, gibale okoli evrskega tisočaka.

Vas zanima več iz te teme?
Sony monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku