Telefoni
15.12.2016 10:46
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony Xperia Edge: Eden izmed najlepših telefonov doslej!

Sony je s pripravo telefona Xperia Edge nedvomno zadel v polno!
Sony je s pripravo telefona Xperia Edge nedvomno zadel v polno!

Pametni mobilni telefoni z zasloni brez robov postajajo vse bolj priljubljeni med uporabniki storitev mobilne telefonije, saj napravi dajejo všečen videz, samo ohišje pa je kompaktnejše v primerjavi z napravami z običajnimi zasloni. Za to potezo so se nedavno odločila že vsa vodilna podjetja na področju mobilne telefonije, med vsemi pa so uporabniki zdaleč najbolje sprejeli pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Mix. Zato ne preseneča, da je podjetje Sony javnosti razkrilo lasten koncept pametnega mobilnega telefona z zaslonom brez robov, ki so ga poimenovali Xperia Edge.

Koncept pametnega mobilnega telefona Sony Xperia Edge je oblikoval znani oblikovalec Metti Farhang, pri čemer se je ta znebil tako stranskih robov kot tudi vrhnjega. Zato ne preseneča, da se sprednja kamera nahaja na spodnjem delu zaslona, kar pa ne bi smelo vplivati na kakovost opravljanja video klicev. Klasične tipke za Android se nahajajo kar na zaslonu (navidezne tipke), velikost samega zaslona pa naj bi znašala kar 6,4-palca. Glede na sliko prototipa naj bi bile za zajemanje kakovostnih fotografij na voljo kar dve spletni kameri.

Če bo šlo vse po načrtih, bo podjetje Sony nadvse zanimivi pametni mobilni telefon javnosti predstavilo v drugi polovici meseca decembra. Kljub temu verjamemo, da bo novost mogoče kupiti šele v prvi polovici leta 2017.


Prijavi napako v članku