RAM
08.01.2010 08:35

Deli z drugimi:

Share

Sony stavi na pomnilniške kartice Secure Digital

Podjetje Sony bo osvobodilo svoje digitalne fotoaparate in kamkorderje od pomnilniških kartic Memory Stick Duo.
Podjetje Sony bo osvobodilo svoje digitalne fotoaparate in kamkorderje od pomnilniških kartic Memory Stick Duo.

Za več kot desetletje je podjetje Sony ostalo zvesto svojemu formatu pomnilniških kartic Memory Stick in ob tem z vsemi močmi zavračalo možnost uporabe zdaleč najbolj razširjenih pomnilniških kartic Secure Digital (SD) v svojih prenosnih napravah. Od sedaj naprej pa temu ne bo več tako, saj je podjetje Sony za sejem zabavne elektronike CES 2010 pripravilo svojo prvo družino pomnilniških kartic SD/SDHC in microSD/SDHC.

Vse nove pomnilniške kartice računalniškega giganta sodijo v razred 4, kar pomeni, da zagotavljajo prenose podatkov s hitrostjo vsaj 4 megabajte na sekundo. Za nakup najcenejše pomnilniške kartice Sony SD z dvema gigabajtoma prostora bo potrebno onkraj luže odšteti 15 ameriških dolarjev oziroma 11 evrov. Najgloblje v denarnico pa bo potrebno poseči pri pomnilniški kartici Sony SDHC kapacitete 32 GB, saj bodo trgovci zanjo zahtevali kar 160 dolarjev oziroma 110 evrov.

Podjetje Sony je ob tem najavilo, da bo določene prihajajoče modele svojih digitalnih fotoaparatov in kamkorderjev opremilo še z režo, namenjeno pomnilniškim karticam SD. Kljub temu se računalniški gigant vsaj v bližnji prihodnosti ne namerava odreči svojemu formatu pomnilniških kartic Memory Stick, saj je med uporabniki svojih naprav še vedno zelo priljubljen.


Prijavi napako v članku