Prenosni računalniki
25.01.2012 16:50
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony osvežil svojo linijo prenosnikov VAIO

Žične komunikacijske povezave v elektronskih napravah naj bi kmalu odšle v pozabo.
Žične komunikacijske povezave v elektronskih napravah naj bi kmalu odšle v pozabo.

Vse ljubitelje prenosnikov japonskega giganta Sony bo razveselila novica, da je ta posodobil linijo svojih prenosnikov VAIO. Najnovejši člani družine VAIO so tako med drugim dobili nove procesorje, programske posodobitve in pa tudi nekatere nove barvne sheme.

Nadgradili so prenosnike VAIO serij Z, S in E. Po novem lahko v prenosnikih serije Z kot opcijo zasledimo tudi kartico za brezžično omrežje 4G LTE, poleg tega pa so prenosniki te serije sedaj na voljo še v novi, srebrni barvni shemi, imenovani Carbon Silver. Na procesorskem področju se sedaj ponašajo z drugo generacijo Intelovih procesorjev Core i5 in Core i7, pa tudi s pogonom SSD. Najboljši (in najdražji) modeli te serije so seveda opremljeni tudi s pogonom Blu-Ray.

Serijo S so osvežili z novo generacijo Intelovih procesorjev Core i7, i5 in i3. Dobiti pa jih bo moč tudi z novimi AMD-jevimi grafičnimi karticami, in sicer z Radeonom HD 6470M ali 6630M. Tudi v tej seriji bodo nekateri prenosniki opremljeni s pogonom Blu-Ray in pogonom SSD. Nekoliko so posodobili tudi zaslone, 15-palični bo tako opremljen z IPS matriko in bo deloval v ločljivosti 1920 x 1080. Prenosniki serije E pa so ravno tako deležni posodobitve procesorjev, z Intelovo drugo generacijo procesorjev Core. Nadalje so 14- in 15-palični modeli na voljo tudi v novih barvnih odtenkih, in sicer Glacier White, Charcol Black, Midnight Blue in Pink Blush. Torej v novih odtenkih bele, črne, modre in rožnate.

Programska posodobitev sedaj vključuje tudi program Media Gallery 2.0 in 180 dni brezplačnega osnovnega dostopa do Sonyjevega spletnega servisa Music Unlimited. Prenovljeni seriji Z in E bi že morali biti na voljo, prenovljena serija S pa naj bi na police prišla v začetku februarja.

Vas zanima več iz te teme?
Sony prenosni računalniki

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Koncern Ena upravlja spletno trgovino in-put.com, kjer najdete pester izbor računalniške in digitalne foto opreme. Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667