Strojna oprema
11.04.2006 10:06

Deli z drugimi:

Share

SMC s tehnologijo MIMO


“trirogi” SMC

SMC Networks je predstavil novo serijo brezžične omrežne opreme 802.11g, ki prinašajo tehnologijo MIMO. Antenski sistem z več vhodi in izhodi (multiple input – multiple output) pospeši hitrost prenosa podatkov, izboljša zanesljivost in poveča domet brezžičnih omrežij z uporabo pametnih anten z več sprejemniki in oddajniki, ki hkrati pošiljajo več podatkovnih tokov. Med prvimi napravami bodo širokopasovni DSL/kabelski usmerjevalnik Barricade g 802.11g MIMO (SMCWBR14-GM), PC-kartica EZ Connect g 802.11g MIMO (SMCWCB-GM) in PCI-kartica za namizne računalnike EZ Connect g 802.11g MIMO (SMCWPCI-GM).

“Prednosti tehnologije MIMO so občutne,” je dejal Zsolt Mahunka, produktni vodja pri SMC Networks. “Povečan domet je velika prednost, posebej za domača omrežja, ki imajo običajno samo eno dostopovno točko, uporabnik pa težave povzročajo območja nepokritosti in omejenega dosega. Velika pasovna širina, ki jo naprave MIMO omogočajo, je idealna za video in avdio aplikacije v realnem času. Združljivost s starejšo opremo pa je zagotovilo, da je z njimi mogoče uspešno posodobiti in razširiti obstoječa omrežja.”

Prve SMC-jeve naprave MIMO prinašajo hitrost, domet in varnost, ki jih iščejo današnji zahtevni uporabniki. Pospešujejo komunikacije, prenos obsežnejših datotek ter avdia in videa. Z novim naborom čipov Ralink dosegajo 20-krat višje hitrosti kot obstoječe brezžične naprave 802.11b. Usmerjevalnik Barricade g 802.11g MIMO je večfunkcijska naprava, ki ima 4-vratno stikalo 10/100 Mbps in hitro 54 Mb/s brezžično dostopovno točko. Varnost brezžičnih povezav zagotavljajo zaščiten dostop Wi-Fi (WPA/WPA2), filtriranje MAC-naslovov, 64/128-bitno šifriranje WEP in požarni zid SPI. PC-kartici omogočata računalnikom in drugim omrežnim napravam priklop na omrežje 802.11g, b ali g-MIMO. Obe napravi sta opremljeni z orodjem, ki omogoča shranjevanje podatkov za več brezžičnih omrežij WLAN in tako poenostavi delo na poti.

Omenjene naprave bodo na voljo aprila 2006. SMC Networks namerava v letošnjem letu predstaviti še vrsto novih naprav 802.11g s tehnologijo MIMO.


Prijavi napako v članku