Računalništvo, telefonija
23.10.2019 15:01
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenski startup Viberate prepričal svetovne glasbene zvezde

Svetovni zvezdniki, ki že uporabljajo Viberate.
Svetovni zvezdniki, ki že uporabljajo Viberate.

Slovensko platformo Viberate.com, ki povezuje glasbenike z organizatorji dogodkov, agenti in ostalimi glasbenimi profesionalci, uporabljajo že številni zvezdniki svetovnega kova, kot so The Chainsmokers, Robbie Williams, Showtek, Noisia in RedFoo.

Platforma Viberate, kjer ima svoje profile že več kot milijon glasbenikov, prizorišč, koncertov in festivalov iz vsega sveta, vsem v glasbeni industriji odpira popolnoma nove možnosti za sodelovanja in promocijo na globalnem področju.

Vsi podatki o glasbenikih, prizoriščih in dogodkih so dosegljivi brezplačno na Viberate.com, v prihodnjem letu pa bo podjetje predstavilo tudi strokovno orodje za glasbene profesionalce, ki bo omogočilo zaznavanje hitrorastočih glasbenikov in vpogled v trende. Organizatorji dogodkov v regiji so že prepoznali pomembnost podatkov, ki jih nudi Viberate: “Pri organizaciji dogodka, kot je Tušev tek barv, se je zelo pomembno zavedati, kateri zvezdniki so v tem trenutku najbolj zanimivi za našo publiko. Viberate nam to omogoča,” pravi glavni organizator Tuševega teka barv Jernej Ocvirk.

V podjetju, ki je nastalo leta 2015 na pobudo Mateja Gregorčiča, Vasje Vebra in Uroša Umeka (DJ Umek), je danes v Sloveniji zaposlenih več kot 60 glasbenih navdušencev. Z njimi pa sodeluje tudi več kot tisoč zunanjih urejevalcev baze podatkov iz vsega sveta, ki skrbijo, da so informacije na profilih vedno točne.

Navdušujejo tudi globalne investitorje

Pred kratkim so se predstavniki podjetja odzvali vabilu in se predstavili na največjem tehnološkem dogodku na svetu, TechCrunch Disruptu v San Franciscu. Tam so s svojimi rešitvami poželi veliko zanimanja tako med potencialnimi investitorji kot tudi med predstavniki velikih globalnih podjetij, s katerimi se že pogovarjajo o potencialnih partnerstvih.

V letošnjem letu so v podjetju razvili tudi festivalske aplikacije za največje glasbene dogodke v regiji, kot so MetalDays, PunkRock Holiday ter Sea Dance in No Sleep Festival, ki ju vsako leto pripravljajo organizatorji Exit festivala.

Podjetje Viberate, ki ga kot inovativni startup s potencialom za uspeh na globalnem trgu označuje tudi Milan Dragić, generalni direktor Bisnoda za jugovzhodno Evropo, ima velike cilje za prihodnost. “Viberate gradimo z vizijo postati ključna globalna mreža glasbenikov in glasbenih profesionalcev, hkrati pa se želimo uveljaviti kot standard v glasbeni industriji,” pravi Matej Gregorčič, eden od ustanoviteljev in direktor podjetja.


Prijavi napako v članku