Triki in nasveti
06.05.2018 15:41

Deli z drugimi:

Share

Se tudi vi srečujete s to težavo na vašem iPhonu?

Se tudi vi srečujete s to težavo na vašem iPhonu?
Se tudi vi srečujete s to težavo na vašem iPhonu?

Ste pred kratkim posodobili vaš operacijski sistem iPhona 7 ali 7 Plus na iOS 11.3? Če ste slučajno opazili, da vas med pogovori ljudje slabše slišijo in morda prihaja do prekinitev, bi najverjetneje morali za to težavo povedati Applu. Po pisanju portala CNet vam bodo težavo odpravili brezplačno.

Spletni portal MacRumors piše, da so prišli do internega dokumenta “Apple Authorized Service Provider”, ki kaže na podrobnosti težave v zvezi z nekaterimi napravami iPhone 7 ali iPhone 7 Plus – težave, kjer pride do prekinitve delovanja mikrofona med telefonskimi pogovori in FaceTime video pogovori, poleg tega pa lahko pride do nedelovanja gumba, ki vključi zvočnik.

Glede na infomacije, ki prihajajo s strani vira, ki je spregovoril za AppleInsider, gre za ekstremno redko okvaro, ki pa naj ne bi bila prezahtevna za popravilo. Applovi tehniki so dobili navodila, da najprej poiskusijo s prekinitvijo Bluetooth povezave z zunanjimi napravami ali avdio dodatki, kajti v določenih primerih je že ta poteza dovolj. (to lahko poiskusite tudi sami in preverite, ali sploh potrebujete naslednje korake).

Če pa je slučajno gumb za aktivacijo/deaktivacijo zvočnika posivel, se lahko v diagnostičnem meniju skriva vrstica: “device could not detect dock” ali “accessory not supported”. V tem primeru lahko Apple poiskuša s popravilom naprave – če slučajno vaša naprava ni pod garancijo, portal MacRumors pravi, da dokument dovoljuje, da Applovi zaposleni v tem primeru naredijo garancijsko izjemo. To potencialno pomeni, da vam lahko težavo spravijo brezplačno.


Prijavi napako v članku