Telefoni
06.08.2012 11:49
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se bo Samsung odrekel Androidu?

Bo Samsung mobilni operacijski sistem Android nameščal le še na mobilnike srednjega in nižjega cenovnega razreda?
Bo Samsung mobilni operacijski sistem Android nameščal le še na mobilnike srednjega in nižjega cenovnega razreda?

Samsung je z mobilniki družine Galaxy S, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Android, nedvomno zadel v polno, saj se ti prodajajo kot vroče žemljice. Predvsem zaradi izjemnega povpraševanja po novem Galaxyju S3, je telefonskemu gigantu v drugem četrtletju letošnjega leta uspelo skupno prodati okoli 50 milijonov pametnih mobilnih telefonov. Kljub temu številni strokovnjaki verjamejo, da bo Samsung že jeseni potisnil operacijski sistem Android v ozadje. Med sojenjem, v katerem Apple Samsungu očita, da je kopiral iPhone, je namreč prišlo na plano, da bo ta še letos predstavil dva vrhunska mobilnika z sistemom Windows Phone 8.

Novi paradni konj podjetja Samsung s prednameščenim operacijskim sistemom Windows Phone 8 bo opremljen z 2-jedrnim procesorjem Qualcomm frekvence 1,5 GHz in bo za prikazovanje slik uporabljal visokoločljivi 4,65-palčni oziroma 11,8-centimetrski zaslon Super AMOLED. Za zajemanje fotografij bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Tu seveda ne bosta manjkala brezstična tehnologija NFC in podpora hitremu mobilnemu omrežju LTE. Za nekoliko plitkejše žepe bo na voljo pametni mobilni telefon s 4-palčnim oziroma 10,2-centimetrskim zaslonom Super AMOLED in podporo za tehnologijo LTE.

Ker bo Samsung v drugi polovici letošnjega leta usmeril vse svoje moči v promocijo pametnih mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Windows Phone 8, se mnogi upravičeno sprašujejo, kaj se bo zgodilo z vrhunskimi mobilniki Android. Poznavalci verjamejo, da bo bodoča strategija podjetja Samsung močno odvisna od uspešnosti prodaje mobilnikov Windows Phone. Če se bodo ti prodajali kot za stavo, se kaj hitro zna zgoditi, da bo telefonski gigant mobilni operacijski sistem Android nameščal le še na mobilnike srednjega in nižjega cenovnega razreda. Čeprav je ta scenarij malo verjeten, je povsem mogoč, in sicer predvsem zaradi tega, ker bo Windows 8 dejansko nameščen na vseh računalniških in mobilnih napravah (osebnih računalnikih, tablicah in pametnih mobilnih telefonih), ki bodo med seboj povsem združljive. Pustimo času čas.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku