Telefoni
28.04.2014 08:56

Deli z drugimi:

Share

Nova tožba med Applom in Samsungom

Samsung vrača udarec.
Nova tožba med Applom in Samsungom
Nova tožba med Applom in Samsungom

Po vseh tožbah, ki si jih medsebojno delita Apple in Samsung se zdaj očitno odpira še dodatna. Tokrat se bo moral zagovarjati Apple. Znova se vse vrti okoli funkcionalnosti, ki se razvijajo za pametne telefone oz. programske opreme, ki jih poganja.

Pri Samsungu trdijo, da Apple krši njihov patent, ki se nanaša na možnost opravljanja video klicev. Natančneje se patent nanaša na način posredovanja video posnetka od enega uporabnika do drugega. V primeru, da uporabljate FaceTime, kot so možnost video klica poimenovali pri Applu, se posnetek pred pošiljanjem k sprejemniku ustrezno skrči oz. zmanjša velikost. Glavni namen je varčevanje s prenosom podatkov preko mobilnih omrežij.


Po mnenju Samsunga imajo za tak prenos video vsebine patentno zaščito. Slednjo je bila vložena leta 1994 s strani osebe Michael Freeman in njegove družine. Samsung je nato leta 2011 patent od vlagateljev odkupil za 1,67 milijona EUR.


V zameno za kršitev s strani Appla zahtevajo pri Samsungu odškodnino v višini 4,3 milijone EUR. Morebitne kršitve patenta, ki se nanašajo na modele iPhone 4, 4S in 5, pri Applu niso komentirali. Eden izmed razlogov je verjetno tudi potek predhodnega sodnega procesa s Samsungom, ki se nahaja v zaključni fazi.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku