Telefoni
Računalništvo, telefonija
Tablični računalniki
Telefonija
05.08.2022 12:41
Posodobljeno 2 dneva nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung predstavil program samopopravila za Galaxy telefone in tablice

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ste že kdaj sami popravljali svoj telefon ali katero koli drugo elektronsko napravo? Kakšna je bila vaša izkušnja? So vam proizvajalci olajšali delo s pametno postavitvijo komponent ali so se potrudili, da je dostop do opreme čim bolj otežen?

Samsung naj bi z novim programom samopopravila uporabnikom olajšal popravilo Galaxy telefonov in tablic. Za začetek bodo izdali navodila in rezervne komponente za telefone Galaxy S20 in S21 ter tablico Galaxy Tab 7 Plus.

Uporabniki, željni raziskovanja notranjosti telefonov in tablic, ki se želijo preizkusiti v novem izzivu, bodo lahko kupili komplet za zamenjavo zaslona, steklene zadnje strani in USB vrat za polnjenje. Začetna selekcija naprav je zelo omejena, Samsung pa obljublja, da bodo seznam sproti posodabljali z novimi napravami in rezervnimi deli.

Popravilo elektronskih naprav je že od nekdaj vir vroče krvi. Popravila so običajno zelo draga, v primeru starejših naprav pa tudi nesmiselna, saj je popravilo dražje od same vrednosti naprave. Popravila v lastni režiji oziroma samopopravila se prav tako ne loti ravno vsak uporabnik. Nekateri zaradi strahu, drugi zaradi neznanja, tretji, ker nočejo izgubiti garancije. Novi program za samopopravilo naj bi izboljšal celoten proces popravil v domačem naslonjaču.

Za popravilo zaslonov lahko lastniki kupijo sklop, ki vključuje nov zaslon, kovinski okvir telefona in baterijo. Samsung opozarja, da v primeru napihnjene baterije, uporabniki tega dela ne smejo popravljati sami. Program za samopopravilo bo vključeval tudi navodila, ki bodo uporabnike po korakih vodila skozi celoten postopek. Ali bo na voljo tudi video različica, trenutno še ni znano. V paketu bodo priložene tudi poštne nalepke za vračilo originalnih poškodovanih delov.

V južnokorejskem podjetju se nadejajo, da bo program podaljšal življenjsko dobo telefonov in hkrati zmanjšal količino elektronskih odpadkov. Program za samopopravilo je trenutno na voljo le v ZDA. V primeru uspešnega lansiranja in dobrega sprejema med uporabniki pa lahko zagotovo nekaj podobnega pričakujemo tudi v Evropi.

Kaj pa cena? Samsung ni razkril cen za komplete rezervnih delov, vendar je sporočil, da jih bo ponudil po enaki ceni, kot jih ponuja svojim uradnim servisnim ponudnikom.

Samsung je v sporočilu za javnost sporočil še, da bo v projektu sodeloval z dobro znanim podjetjem iFixit.

Samsung je pred kratkim predstavil tudi funkcijo Repair Mode, ki vaše podatke varuje pred radovednimi serviserji.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847