Telefoni
Računalništvo, telefonija
Tablični računalniki
Telefonija
05.08.2022 12:41
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Program samopopravila za Galaxy telefone in tablice

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ste že kdaj sami popravljali svoj telefon ali katero koli drugo elektronsko napravo? Kakšna je bila vaša izkušnja? So vam proizvajalci olajšali delo s pametno postavitvijo komponent ali so se potrudili, da je dostop do opreme čim bolj otežen?

Samsung naj bi z novim programom samopopravila uporabnikom olajšal popravilo Galaxy telefonov in tablic. Za začetek bodo izdali navodila in rezervne komponente za telefone Galaxy S20 in S21 ter tablico Galaxy Tab 7 Plus.

Uporabniki, željni raziskovanja notranjosti telefonov in tablic, ki se želijo preizkusiti v novem izzivu, bodo lahko kupili komplet za zamenjavo zaslona, steklene zadnje strani in USB vrat za polnjenje. Začetna selekcija naprav je zelo omejena, Samsung pa obljublja, da bodo seznam sproti posodabljali z novimi napravami in rezervnimi deli.

Popravilo elektronskih naprav je že od nekdaj vir vroče krvi. Popravila so običajno zelo draga, v primeru starejših naprav pa tudi nesmiselna, saj je popravilo dražje od same vrednosti naprave. Popravila v lastni režiji oziroma samopopravila se prav tako ne loti ravno vsak uporabnik. Nekateri zaradi strahu, drugi zaradi neznanja, tretji, ker nočejo izgubiti garancije. Novi program za samopopravilo naj bi izboljšal celoten proces popravil v domačem naslonjaču.

Za popravilo zaslonov lahko lastniki kupijo sklop, ki vključuje nov zaslon, kovinski okvir telefona in baterijo. Samsung opozarja, da v primeru napihnjene baterije, uporabniki tega dela ne smejo popravljati sami. Program za samopopravilo bo vključeval tudi navodila, ki bodo uporabnike po korakih vodila skozi celoten postopek. Ali bo na voljo tudi video različica, trenutno še ni znano. V paketu bodo priložene tudi poštne nalepke za vračilo originalnih poškodovanih delov.

V južnokorejskem podjetju se nadejajo, da bo program podaljšal življenjsko dobo telefonov in hkrati zmanjšal količino elektronskih odpadkov. Program za samopopravilo je trenutno na voljo le v ZDA. V primeru uspešnega lansiranja in dobrega sprejema med uporabniki pa lahko zagotovo nekaj podobnega pričakujemo tudi v Evropi.

Kaj pa cena? Samsung ni razkril cen za komplete rezervnih delov, vendar je sporočil, da jih bo ponudil po enaki ceni, kot jih ponuja svojim uradnim servisnim ponudnikom.

Samsung je v sporočilu za javnost sporočil še, da bo v projektu sodeloval z dobro znanim podjetjem iFixit.

Samsung je pred kratkim predstavil tudi funkcijo Repair Mode, ki vaše podatke varuje pred radovednimi serviserji.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več