Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
Življenjski slog
02.08.2022 12:36

Deli z drugimi:

Share

Samsung Repair Mode zaščiti vaše podatke pred radovednimi serviserji

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Funkcija Repair Mode bo na voljo na izbranih Galaxy pametnih telefonih in bo preprečila, da bi morebitni radovedni serviserji lahko upravljali z vašimi podatki ali jih celo kopirali.

  • Funkcijo bodo najprej preizkusili v Južni Koreji na seriji telefonov Samsung Galaxy S21. Kdaj oziroma ali bo funkcija na voljo tudi v Evropi še ni znano.

Ste na trnih, ko je vaš telefon na popravilu in ne samo zaradi morebitnega visokega računa za popravilo, ampak tudi zato ker imate na telefonu ogromno občutljivih podatkov, od fotografij, dokumentov in bančnih računov? Potrebno je poudariti, da so preveč radovedni serviserji redkost in verjamemo, da so naši pametni telefoni v večini primerov v varnih rokah. Vendar v vsakem poklicu se najdejo gnila jabolka, zaradi katerih potrebujemo funkcije, kot je Samsung Repair Mode.

Nihče si ne želi, da bi kdor koli stikal po vaših zasebnih fotografijah, sporočilih ali kaj drugega. Ste imeli kdaj podobno izkušnjo? Kaj ste naredili? Kako ste ugotovili, da so bili vaši podatki v rokah nepooblaščene osebe?

Samsungova funkcija Repair Mode bi lahko preprečila tovrstne incidente. Vklop funkcije bo izvedljiv v nastavitvah v razdelku »Baterija«. Po vklopu se bo telefon ponovno zagnal in preklopil na zaščiten način, kjer bo dostop do osebnih podatkov omejen. V tem načinu bodo na voljo samo privzeto nameščene aplikacije.

Ko bo popravilo opravljeno in telefon zopet v vaših rokah, boste lahko s pomočjo prepoznavanja vzorcev, prstnih odtisov ali obraza izklopili Repair Mode in znova dostopali do vseh svojih podatkov. Na žalost je funkcija za zdaj na voljo samo za naprave Galaxy v Južni Koreji, vendar smo prepričani, da v primeru uspešnega pilotnega projekta lahko pričakujemo nekaj podobnega tudi v Evropi. Kot rečeno, pa bo funkcija najprej na voljo na napravah Galaxy S21 in šele nato na drugih modelih. Ali to pomeni tudi na nizko in srednje cenovne telefone, pa za zdaj še ni znano.

Samsung Repair Mode se tako pridružuje ostalim varnostnim funkcijam, kot sta Knox in Knox Vault, ki jih je Samsung izdal v zadnjem obdobju.

Funkcija ima velik potencial, vendar se vam zagotovo poraja vprašanje, ali je izvedljiva. Če ste kdaj bili primorani telefon oddati v popravilo, potem veste, da večina servisov opravi ponastavitev na tovarniške nastavitve, kar pomeni, da so vsi podatki v vsakem primeru izbrisani. Ta postopek navajajo tudi uradna Samsung navodila za popravilo njihovih telefonov. Ali bo Repair Mode dovolj dober pobudnik, da proizvajalci in serviserji spremenijo postopke popravila, pa bo pokazal čas.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več