Računalništvo, telefonija
30.06.2019 11:14

Deli z drugimi:

Share

Samsung kmalu z najboljšo pametno ročno uro za športnike?

Pametna ročna ura Samsung Galaxy Watch Active 2 naj bi prinesla kar nekaj zanimivih novosti!
Pametna ročna ura Samsung Galaxy Watch Active 2 naj bi prinesla kar nekaj zanimivih novosti!

Na začetku letošnjega leta je podjetje Samsung Electronics prestavilo svojo najnovejšo serijo Galaxy nosljivih naprav. Med vsemi je najbolj izstopala pametna ročna ura Galaxy Watch Active, saj je namenjena modnim uporabnikom, ki želijo živeti bolj zdravo vsakdan. Galaxy Watch Active z vrhunskimi funkcijami, primerljivi z Galaxy Watch, se namreč lahko pobaha s tanko, lahko in vsestransko obliko ter olajšala vzdrževanje uravnoteženega življenjskega stila. Privlačna in minimalistična oblika je za nameček enostavna za uporabo.

Ker pa konkurenca na področju pametnih ročnih ur za športnike ne počiva, naj bi pri podjetju Samsung kmalu ponudili v prodajo drugo generacijo pametne ročne ure Galaxy Watch Active. Novost naj bi bila na voljo v dveh različicah, pri čemer bo šibkejša opremljena le s podporo za brezžična omrežja Wi-Fi, zmogljivejša pa še za mobilna omrežja 4G/LTE. Šibkejši model naj bi razpolagal z baterijo zmogljivosti 237 miliamper ur, medtem ko naj bi bil model 4G/LTE opremljen z baterijo kapacitete 340 miliamper ur. To je sicer razumljivo, saj podpora za mobilna omrežja v praksi pomeni večjo porabo električne energije in s tem krajšo avtonomijo delovanja.

Glede na spletne govorice bosta oba modela pametne ročne ure Samsung Galaxy Watch Active 2 opremljena s sistemskim pomnilnikom kapacitete 1,5 gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom s štirimi gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Na vgrajenem pomnilniku naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Tizen z naprednim grafičnim vmesnikom One UI Version 1.5, medtem ko prva generacija pametne ročne ure Samsung Galaxy Watch Active temelji na grafičnem vmesniku One UI Version 1.0. Novost naj bi bila za nameček na voljo v treh barvnih odtenkih (srebrna, črna in zlata) in z ohišji s premerom 40 milimetrov in 44 milimetrov.


Prijavi napako v članku