Računalništvo, telefonija
03.06.2016 13:08
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Gear Fit 2: kombinacija privlačnosti, tehnološke dovršenosti in športne dinamičnosti

Če iščete nosljivo napravo, ki je v prvem planu merilnik aktivnosti, hkrati pa omogoča določena opravila zmogljive pametne ure, potem je nov in izboljšan Gear Fit 2 pravi za vas.
Samsung Gear Fit 2: kombinacija privlačnosti, tehnološke dovršenosti in športne dinamičnosti
Samsung Gear Fit 2: kombinacija privlačnosti, tehnološke dovršenosti in športne dinamičnosti

Vse od začetka Gear Fit-a v letu 2014 je Samsung delal na razvoju produkta, ki ima sedaj tako kot original velik barvni zaslon in silikonski pašček, ki sedaj s premišljeno ukrivljenim ekranom elegantno sedi na uporabnikovi roki. 1,5inčni, ukrivljeni AMOLED ekran je manjši od originalnega 1,84-inčnega, vendar pa sedaj skoraj dvojna širina ponuja več vsebine, ki je preglednejša in lažje upravljiva. Samsung Gear Fit 2, ki je med drugim nepremočjiv, šteje vaše korake, meri prepotovano razdaljo, potrošene kalorije, spremlja vaš spanec, ima pa tudi barometer, ki spremlja vašo nadmorsko višino.


V prvi vrsti merilnik (fitnes) aktivnosti, ki pa vključuje tehnologijo pametne ure. Tako boste recimo vsako obvestilo prejeto na vaš Andorid telefon prejeli tudi na Gear Fit 2. Spremljate lahko obvestila koledarja, klicev, sporočil itd. Nadalje premore Gear Fit 2 tudi GPS in merilnik srčnega utripa, kar pomeni, da bo vaša vadba do potankosti nadzorovana in kvantificirana. Naprava avtomatsko zazna vašo aktivnost , torej ali tečete, kolesarite, ali kaj tretjega, medtem ko bolj kompleksne in težje sledljive aktivnosti kot so joga in recimo pilates morate ročno aktivirati na napravi.

Vadba brez glasbe seveda ni prava vadba, zato vam Gear Fit 2 omogoča neposredno poslušanje glasbe s platforme Spotify preko Bluetooth slušalk. Pogoj pa je, da je vaš pametni telefon povezan z nosljivo napravo, kajti Spotify potrebuje internetno povezavo. Slednja aktivnost lahko tudi močno skrajša življenje baterije, ki naj bi sicer z enim polnjenjem držala 3 do 4 dni. 4GB vgrajenega spomina, procesor Exynos in 512 MB RAM-a zagotavlja tekoče delovanje ure, saj je to v bistvu specifikacija večine pametnih ur, kar dodatno potrjuje resno konkurenco na trgu nosljive tehnologije, ki prihaja z napravo Gear Fit 2.


Na drugi strani omejenost na sistem Android (za zdaj), nekoliko slabša baterija, še vedno problem velikosti in nekompatibilnost samostoječih aplikacij, predstavljajo nekatere minuse ure Samsung Gear Fit 2, medtem ko ostale lastnosti povsem zadovoljivo sovpadajo na trenutni trg nosljive tehnologije. Od danes naprej je možno Samsung Gear Fit 2 prednaročiti po ceni 179.99$.


Prijavi napako v članku