Telefoni
04.09.2014 10:26
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy Note 4: Najboljši sovražnik iPhona doslej!

Samsung Galaxy Note 4 bo prodajne police trgovin ugledal že v prvi polovici jeseni!
Samsung Galaxy Note 4 bo prodajne police trgovin ugledal že v prvi polovici jeseni!

Berlinski sejem elektronike IFA 2014 je pred vrati, zato je podjetje Samsung z velikim pompom predstavilo pehar novosti. Med vsemi novostmi pa je najbolj izstopal pametni mobilni telefon Galaxy Note 4, saj naj bi bil pripravljen z namenom »borbe« proti mobilniku iPhone 6, ki naj bi ga konkurenčno podjetje Apple razkrilo 9. septembra v okviru posebne konference (bit.ly/ApplE-iPhone-6). Strojna oprema mobilnika Samsung Galaxy Note 4 je pričakovano izjemno zmogljiva, in bo zlahka prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije.

Inženirji podjetja Samsung so pametni mobilni telefon Galaxy Note 4 namreč opremili z zaslonom Super AMOLED s 5,7-palčno (14,5-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.440 x 2.560 točk oziroma gostoto prikaza vrtoglavih 515 točk na palec in 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 805 (SM-N910S) frekvence 2,7 gigahercev. Preostala strojna oprema obsega še tri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora, ki ga je mogoče razširiti s pomnilniško kartico microSD (do 128 gigabajtov). Za zajem fotografij je na voljo slikovno tipalo ločljivosti 16 milijonov točk z vgrajenim sistemom za stabilizacijo slike, na hrbtni strani naprave pa najdemo še merilnik srčnega utripa. Tu seveda ne manjka niti bralnik prstnih odtisov, ki je vgrajen v tipki “domov”.

Na vgrajenem pomnilniku pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 4 je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.4 KitKat, ki ima nadgrajeno večopravilnost v obliki poljubnega zmanjševanja odprtih programov, zato močno spominja na operacijski sistem Windows. Novost bo na voljo v črni, beli, rožnati ter bronasti barvi, maloprodajna cena in dobavljivost pa žal še nista bili razkriti.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku