Telefoni
10.07.2012 08:35
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy Note 2 kot orožje zoper iPhone5?

Bo Samsung Galaxy Note 2 povzročil manjše povpraševanje po Applovem mobilniku iPhone 5?
Bo Samsung Galaxy Note 2 povzročil manjše povpraševanje po Applovem mobilniku iPhone 5?

Ker bi Applov težko pričakovani pametni mobilni telefon iPhone 5 lahko na trg prispel že avgusta, konkurenti hitijo s pripravo rešitev, ki mu bi bile kos. Trenutno prednjači podjetje Samsung, saj je že pred časom ponudilo v pridajo Androidov supermobilnik Galaxy S3. Ker na trgu mobilne telefonije ni vedno pametno staviti vse na enega konja, Samsungovi inženirji s pospešenim tempom razvijajo še Galaxy Note 2. To bo seveda prevzel mesto mobilnika Galaxy Note, ki je ob svojem prihodu požel precej zanimanja in se še sedaj odlično prodaja.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 2 bo po vsej verjetnosti opremljen s štirijednim procesorjem Exinos, ki ga najdemo tudi v supermobilniku Galaxy S3. Na njem bo kakopak prednameščen mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean. Za zajem nepozabnih trenutkov bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 12 ali 13 milijonov točk. Ta bo seveda ponujal vse funkcionalnosti, ki jih danes najdemo pri mobilniku Galaxy S3. Za izris slik bo na voljo zaslon s kar 5,5-palčno oziroma 13,9-centimetrsko diagonalo.

Samsung naj bi pametni mobilni telefon Galaxy Note 2 javnosti prvič predstavil na sejmu IFA, ki se bo v Berlinu odvijal od 31. avgusta do 5. septembra. Verjetno ni naključje, da bo telefonski gigant novost predstavil ravno takrat, ko bomo ugledali tudi iPhone 5. S to potezo bo Samsung konkurenčnemu podjetju Apple zagotovo »pokvaril« predstavitev novega mobilnika, saj bo pozornost medijem moralo delili s svojim največjim sovražnikom. Kot vse kaže bo letošnja jesen na področju mobilne telefonije zelo vroča in pestra.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku