Igre
18.11.2009 08:37

Deli z drugimi:

Share

Ruska vlada zapovedala priklic igre Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2
Call of Duty: Modern Warfare 2

Na začetku meseca novembra je izšla težko pričakovana prvoosebna streljačina Call of Duty: Modern Warfare 2. Nova igra se tako rekoč prodaja za med, saj je bilo že v prvem dnevu širom sveta prodanih skupno 4,7 milijonov izvodov igre za XBOX 360, Playstation 3 in osebne računalnike. Naslov je tako z naskokom postal najhitreje prodajana igra vseh časov.

Žal pa je priljubljena prvoosebna streljačina Call of Duty: Modern Warfare 2 naletela na oster odziv ruske vlade, ki je trgovcem zaukazala priklic vseh izvodov omenjene igre. Ruskim veljakom ni šel v nos prizor v igri, ki prikazuje, kako ruski teroristi pobijajo civiliste na moskovskem letališču in to kljub temu, da lahko igralec tovrstni prizor preskoči.

Razvijalci organizacije Infinity Wardt so bili z odločitvijo ruske vlade že seznanjeni in že pripravljajo prirejeno različico prvoosebne streljačino Call of Duty: Modern Warfare, katera seveda ne bo vsebovala spornega prizora. Pri tem pa je zanimivo predvsem to, da rusko vlado ne moti sam koncept zgodbe, kjer ravno njihova država sproži mednarodni oboroženi konflikt.

Vas zanima več iz te teme?
Call of Duty igre

Prijavi napako v članku