Programska oprema
15.06.2005 07:54

Deli z drugimi:

Share

Rešitve za prilagoditev informacijskih sistemov pri uvedbi evra

Uvedba evra v Sloveniji, načrtovana za 1. 1. 2007, v večji meri zahteva prilagoditev informacijskih sistemov. HERMES SoftLab, ki je v zadnjih letih v Sloveniji in tujini izpeljal več uspešnih projektov na področju modernizacije IT sistemov, bo na slovenskemu trgu nudil rešitve IT modernizacije in prehoda na poslovanje z evro valuto skupaj z BluePhoenix Solutions, enim izmed vodilnih svetovnih podjetij na tem področju.

Uvedba evra predstavlja primarno poslovni problem, ki pa ima tudi velik vpliv na informacijske sisteme, saj ključni poslovni procesi v številnih organizacijah temeljijo na informacijski infrastrukturi. Zato se morajo pri uvedbi evra poleg poslovnih upoštevati tudi IT vidiki. Prilagoditev IT sistemov je zahteven projekt, saj so potrebne pretvorbe programske opreme in podatkovnih zbirk v okoljih s številnimi platformami in raznovrstnimi tehnologijami. HERMES SoftLab se je odločil za skupni nastop pri ponudbi rešitev za modernizacijo IT sistemov z mednarodnim podjetjem BluePhoenix Solutions zaradi visokega strokovnega znanja, pripravljenih rešitev, dokazanih izkušenj iz številnih opravljenih projektov ter številnih referenc na področju uvajanja evra. Slovenskim organizacijam na področju bančništva, zavarovalništva, javnega in zasebnega sektorja bosta skupaj ponujala celovite rešitve za prehod poslovanja na evro, ki zajemajo:
– pristop in rešitve, ki prehod na evro poenostavijo, pospešijo in povečajo učinkovitost,
– preverjeno metodologijo, od priprave projekta, analize, do internih postopkov, pretvorbe programskih in podatkovnih komponent ter testiranja, –
– možnosti avtomatizirane identifikacije in definicije monetarnih vsebin ter avtomatizirano pretvorbo programske kode.


Prijavi napako v članku