Operacijski sistemi
14.10.2012 06:11

Deli z drugimi:

Share

Razkrite cene za Windows 8

Operacijski sistem Windows 8 naj bi zaradi ugodnih maloprodajnih cen še v prodajo kot za stavo!
Operacijski sistem Windows 8 naj bi zaradi ugodnih maloprodajnih cen še v prodajo kot za stavo!

Microsoft bo 26. oktobra javnosti uradno predstavil operacijski sistem Windows 8. Zato ne preseneča, da je podjetje iz Redmonda končno razkrilo maloprodajne cene njegovih različic. Te so vsaj na prvi pogled zelo privlačne. Zato gre pričakovati, da bo piratskih različic operacijskega sistema Windows 8 precej manj kot pri njegovem predhodniku.

Za lastnike licenčnih operacijskih sistemom Windows XP SP3, Vista in 7 je Microsoft pripravil »paket« Windows 8 Pro Upgrade. Zanj bo onkraj luže potrebno odšteti le preračunanih 54 evrov. Ta vključuje devede zgoščenko. Nadgradnja preko svetovnega spleta bo nekoliko cenejša, in sicer preračunanih 31 evrov. Spletno nadgradnjo bo mogoče izvesti tudi v Sloveniji. Nadgradnja na Windows 8 Pro, tako preko svetovnega spleta kot zgoščenke, bo žal možna šele po 31. januarju 2013.

Če ste računalnik kupili po drugem juniju letos in je ta opremljen z Windowsi 7, boste Windows 8 Pro prejeli za 14,99 evrov. Programski gigant je za ta namen na spletni strani http://goo.gl/oJ9Yt odprl registracijo v okviru programa Windows Upgrade Offer. Za plačilo lahko uporabite vsa uveljavljena plačilna sredstva (Visa, MasterCard, American Express in podobno) ter seveda priljubljeni PayPal.

Za že sestavljene računalnike bosta na voljo dve različici novega Microsoftovega operacijskega sistema, in sicer Windows 8 (OEM) in Windows 8 Pro (OEM). Za prvo inačico bo potrebno k ceni novega računalnika prišteti še preračunanih 77 evrov, za drugo pa preračunanih 108 evrov. Tu bosta na voljo tako 32-bitna kot 64-bitna različica. Operacijski sistem Windows 8 Pro bo po 31. januarju 2013 mogoče kupiti tudi v prosti prodaji (brez osebnega računalnika). Trgovci onkraj luže bodo zanj zahtevali kar preračunanih 160 evrov. Pri nas pa bo za polno različico operacijskega sistema Windows 8 Pro po vsej verjetnosti potrebno odšteti okoli 200 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku