Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
21.02.2024 12:54

Deli z drugimi:

Share

Raziskovalni program Economist Impact, ki ga sponzorira Kyocera Document Solutions

Kyocera Document Solutions Europe, B.V., eden izmed vodilnih svetovnih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti, z veseljem najavlja predstavitev novega globalnega poročila z naslovom Green Edge, ki ga je pripravil Economist Impact.

Raziskovalni program, ki ga sponzorira Kyocera Document Solutions, preučuje dejavnike, ki vplivajo na sprejemanje okoljskih pobud in analizira pripravljenost ter prizadevanja podjetij za sprejemanje zelenih veščin*.

Podnebni ukrepi v mestih so ključni za doseganje ambicioznih ciljev ničelnih neto emisij, pri čemer bo uspeh odvisen od spretnosti in znanja vpletenih. Kyocera se zaveda nujnosti teh vprašanj, saj se že več kot 30 let zavzema za razvoj okolju prijaznih izdelkov z dolgo življenjsko dobo.

S pomočjo ugotovitev iz tega raziskovalnega programa, ki osvetljujejo, kaj predstavljajo zelene veščine in katere ukrepe je treba sprejeti v podjetjih, da bi prispevala k trajnostni družbi v prihodnosti.

Na podlagi obsežnega pregleda literature, intervjujev s strokovnjaki in globalne raziskave 300 vodilnih delavcev v šestih mestih – Berlinu, Londonu, New Yorku, Singapurju, Sydneyju in Tokiu – so identificirali nabor spretnosti, ki so ključne za trajnostni razvoj. Poročilo Green Edge se osredotoča na raziskovanje zelenih veščin v urbanih okoljih na podlagi treh stebrov: okoljske ozaveščenosti, vodenja in obvez zaposlenih.

Rezultati nove raziskave Economist Impact kažejo, da le manjši delež (2,7 %) vodilnih delavcev v največjih svetovnih poslovnih središčih – Berlinu, Londonu, New Yorku, Singapurju, Sydneyju in Tokiu – verjame, da imajo njihove organizacije zadostno raven zelenih znanj in spretnosti. Kljub temu pa skoraj vsi anketirani (95,7 %) pričakujejo, da bodo zelene spretnosti v naslednjih petih letih postale najpomembnejša spretnost zaposlenih.

Raziskave nakazujejo, da se bo svetovno pomanjkanje delavcev, potrebnih za zeleni prehod, do leta 2030 povečalo na sedem milijonov**, če se ta pomanjkljivost ne bo odpravila, kar bo otežilo pot do doseganja ciljev trajnostnega razvoja podjetij.

Več o poročilu si lahko preberete na povezavi: https://impact.economist.com/sustainability/project/a-green-edge.

Kot partner, ki je blizu strankam, bomo s celovitimi predlogi rešitev še naprej podpirali trajnostni razvoj podjetij in družbe.

* Zelene veščine: znanje, sposobnosti, vrednote in odnosi za podporo trajnostnemu in z viri učinkovitemu poslovanju, ko se podjetja osredotočajo na zmanjšanje svojega ogljičnega odtisa.

** Vir: https://www.bcg.com/publications/2023/will-a-green-skills-gap-put-climate-goals-at-risk


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Kyocera tiskalniki Xenon forte dokumentni sistemi

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več