Računalništvo, telefonija
28.04.2019 08:04

Deli z drugimi:

Share

Računalniki MEGA, znamka s tradicijo

.. Računalniški navdušenci svoje računalnike radi sestavijo sami. Ostali pa izbiro primernih komponent in sestavljanje računalnika z veseljem prepustimo poznavalcem ..
Računalniki MEGA, znamka s tradicijo
Računalniki MEGA, znamka s tradicijo

Računalniki znamke MEGA so na trgu prisotni že tri desetletja. Ponudnik razpolaga s široko paleto različnih komponent, ki jih praktično preizkusi, nato pa izbere najbolj primerne za vgradnjo v posamezno serijo računalnikov. Aktualne serije so 2000, 4000, 6000 in 9000. Vsi sestavi so atestirani (SIQ), imajo 24 mesečno garancijo (z možnostjo dokupa podaljšanja) in zanesljivo servisno podporo z 28 letnimi izkušnjami. Podrobnosti lahko preverite na www.mega.je

Mega serije

Računalniki izpolnjujejo najnovejše EU standarde. Po uradno izmerjenih vrednostih energijske učinkovitosti in hrupa jih v večini celo presegajo (podatki so dosegljivi na spletni strani).

Razvrščeni so v štiri serije, glede na okviren namen in predvideno zahtevnost uporabe.

Serija 2000: enostavno ohišje manjših dimenzij (M-ATX), temelji na čipovju H310. Primerno za poslovno ali domačo uporabo.

Serija 4000/4000s: zmogljiv sestav za napredno domačo in poslovno rabo, osnovan na čipovju B360. Izbirate lahko med dvema ohišjema, zadržanim (4000) in atraktivnim (4000s) s stranskim oknom in opcijsko RGB osvetlitvijo.

Serija 6000/6000x: za zahtevno rabo, vgrajene zmogljive matične plošče Z390 za Intel ali B450 za AMD Ryzen procesorje. Vgrajeni so SSD NVMe diski priznanih proizvajalcev, hitrejši delovni pomnilnik in igričarske grafične kartice.

Serija 9000: Najmogočnejša serija za najzahtevnejše uporabnike. Vgrajene so najboljše verzije osnovnih plošč Z390 za procesorje Intel 9. generacije vse do i9-9900K. Gre za sam vrh trenutne ponudbe na tržišču.

Aktualna ponudba obsega konfiguracije po izboru proizvajalca, seveda pa so možne prilagoditve glede na želje in potrebe posameznika. Na voljo so sledeče opcije:

  • sprememba količine pomnilnika do 64GB (odvisno od osnovne plošče)
  • vgradnja drugačnih ali dodatnih SSD in SATA diskov
  • vgradnja drugačne ali dodatne grafične kartice (različne zmogljivosti, odvisno od serije)
  • namestitev operacijskega sistema Microsoft Windows 10, Microsoft Office paketov in antivirusnih programov
  • nakup podaljšane garancije. (P.R.)

Prijavi napako v članku