Strojna oprema
15.05.2008 10:23
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi projektor s protiprašno konstrukcijo

Podjetje Kaga Components je na trg lansiralo, kot sami trdijo, prvi projektor odporen na prah. Taxan PD121X je DLP projektor s 3.000 ANSI lumnov svetilnosti in standardno ločljivostjo XGA (1024 x 768) in protiprašno konstrukcijo, ki ga boste lahko uporabljali tudi v bolj prašnih prostorih in prostorih, kjer se giblje veliko ljudi. Kljub temu obljublja nizke stroške vzdrževanja in daljšo življenjsko dobo žarnice.

Hermetično zaprt DLP čip zagotavlja kakovostno sliko, ki je prah in umazanija ne dosežeta. Izredno učinkovito dvojno prašno filtriranje minimalizira padec svetilnosti in podaljša življenjsko dobo žarnice. Uporaba je preprosta, saj vgrajen alarm opozori uporabnika, kdaj je treba zamenjati filter. Odlično zasnovano hlajenje projektorja Taxan PD121X poteka skozi le eno odprtino, kar zmanjša vnos zunanjega zraka brez filtriranja, s čimer je izboljšano delovanje projektorja. Za model, odporen na prah, je presenetljivo majhen, saj tehta le 2,8 kg, posebna zasnova pa je namenjena izključno projekciji izpod stropa.

Poleg dobrih karakteristik projektor ponuja še RS-232C priključek, ki omogoča nadzor nad projektorjem kar iz računalnika, funkcijo “quick-start”, ki projektor zažene v pičlih 18-ih sekundah in “quick-off” funkcijo, ki projektor hladi kljub izključitvi iz elektrike. Ima tudi avtomatsko korekcijo trapeza, ki jo zazna in popravi v le treh sekundah. Za udobnejšo uporabo je tu še štoparica za predstavitve, poskrbljeno pa je tudi za varnost, saj ima vgrajeno varnostno režo za ključavnico.

V Sloveniji bo na voljo sredi meseca maja, cena pa zaenkrat še ni znana. Uvoznik projektorjev Taxan, Center Projekcije, zagotavlja zelo konkurenčno ceno, kljub edinstvenosti projektorja na trgu.


Prijavi napako v članku