Računalništvo, telefonija
28.09.2020 06:09

Deli z drugimi:

Share

Prvi popravek za novi iOS 14!

Novi iOS 14 je mogoče namestiti na vse naprave, ki lahko poganjajo iOS 13!
Novi iOS 14 je mogoče namestiti na vse naprave, ki lahko poganjajo iOS 13!

Podjetje Apple je pred kratkim ponudilo v prenos končno različico mobilnega operacijskega sistema iOS 14. Ta je prinesel kar nekaj izboljšav in novosti. Med njimi najdemo namensko aplikacijo za telovadbo, ki je namenjena uporabi v navezi z Applovo pametno uro Watch. Nameščene aplikacije je mogoče prikazati tudi v obliki seznama in ne zgolj v obliki mreže, seznam slik za ozadje se je razširil v nove kategorije, iz menija za nastavitve pa je mogoče izbirati slike ozadja tudi iz drugih aplikacij, ki niso Applove.

Na žalost se je pri pripravi novosti nekje zataknilo, saj je podjetje Apple že najavilo razpoložljivost mobilnega operacijskega sistema iOS 14.0.1. Posodobitev se nedvomno splača namestiti, saj ta odpravlja številne težave, ki bi vam lahko pošteno zagrenile življenje pri uporabi pametnih mobilnih telefonov iPhone. Med njimi gre izpostaviti predvsem težave, kot so povezovanje v brezžična omrežja Wi-Fi, prikazovanje slik znotraj ploščkov za novice, pošiljanje elektronske pošte, prikaz fotografij in še mnogo več. Podjetje Apple je seveda izdal posodobitve tudi za njegove druge naprave, in sicer iPadOS 14.0.1, tvOS 14.0.1 in watchOS 7.0.1.

Novi mobilni operacijski sistem iOS 14.0.1 je pričakovano na voljo prek sistema nadgradnje OTA (over-the-air), namestili pa ga bodo lahko vsi uporabniki novejših Applovih mobilnih naprav. O razpoložljivosti nadgradnje nas bo obvestila naprava sama, pred izvedbo nadgradnje pa bo morala biti baterija napolnjena do vsaj 50 odstotkov ali priključena na polnilec, sicer posodobitve ne bo mogoče opraviti. Razpoložljivost novosti lahko preverimo tudi sami, in sicer s klikom na Nastavitve, Običajno in Posodobitev programske opreme.


Prijavi napako v članku